HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 4., csütörtök 13:48

Új kiállítás a Galériában
Újabb kiállítás megnyitójára került sor június elsején a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ galériájában.
A rendezvény egyik részében a Népi Iparművész Bakó Barnabásné kukoricacsuhéból fonott babáit és más tárgyait tekinthették meg az érdeklődők.

A kiállítás másik felében a Hajdúnánási Református Egyházközség Idősek Otthona és Szociális Gondozási Központja lakóinak és a nappali ellátásban részesülő idősek munkáiból, valamint a Hajdúnánási Nyugdíjasklub tagjainak műveiből, papírvirágaiból, gobelinjeiből, fűzött gyöngyeiből és horgolásaiból került összeállításra egy válogatás. 

A kiállítás megnyitón Csiszár Imre, Hajdúnánás város alpolgármestere mondott köszöntő beszédet, melyben az alkotás, a művészet fontosságát hangsúlyozta.  Csiszár Imre az idősekkel foglalkozó szervezetek közösségi életére hívta fel a figyelmet, amely a hétköznapok működésén túlmenően alkotói munkára is inspirálja a tagokat.
Alpolgármester Csontváry Kosztka Tivadar idézetét emelte ki: „maradandó alkotást csak az igazságból meríthetünk, az igazságot csak az Istentől nyerhetjük”. A világ sokszínűsége, amelyet az alkotások is szépen bemutatnak, kétséget kizárólag az igazságban fogantak – tette hozzá.   

A megnyitón Varga Luca a Bocskai AMI növendéke közreműködött.

A kiállítás június 22-ig látogatható.

5 csatolt kép 32154
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.