BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2015. június 25., csütörtök 10:39

Ingyenesen étkeznek a nyáron a rászoruló kőbányai gyerekek
Kőbánya idén is gondoskodik a rászoruló gyermekek ingyenes nyári étkeztetéséről. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatának köszönhetően idén 4,7 millió forintot költhet a kerület erre a célra.
A Gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetésre 4 millió 730 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kőbányai Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán. Ennek köszönhetően június 16. és augusztus 28. között a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek legalább 43 napon keresztül napi egyszeri meleg étkezést kapnak.
Az ingyenes étkezést a Kőbányai Önkormányzat a Janikovszky Éva Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában (1105 Budapest, Kápolna tér 4.) működtetett napközis táborban, a Kőbányai Széchenyi István Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában (1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3.) működő Szent György Hittanos Táborban, valamint a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ négy telephelyén – Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ, Őszirózsa Idősek Klubja,  Pongrác Idősek Klubja – biztosítja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kőbányai gyermekeknek.
A jogosultak a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központban (1108 Budapest, Sibrik Miklós út 76-78.) is jelentkezhetnek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az önkormányzat 250 gyermek étkeztetésére számít.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.