OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. november 8., vasárnap 22:14

Márton napoztak a gondozottak
Hét település közel száz állami gondoskodásban részesülő fiatalja bulizott pénteken az oroszlányi művelődési központban. A helyiek mellett a tatabányai, komáromi, ácsi, környei, vértesszőlősi és bakonyszombathelyi lakásotthonokból és nevelőszülőktől érkeztek gyerekek, hogy Márton napi játékos vetélkedőkkel, karaokéval és egyéb szórakoztató programokkal töltsék együtt a délutánt.
Barta László, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója elmondta: jelenleg 350 gondozottat látnak el, akik közül 280-an nevelőszülőknél élnek.
- Célunk az, hogy minél több gondozottat nevelőszülőnél tudjunk elhelyezni, hiszen így tudjuk legjobban a családias környezetet biztosítani. Ennek érdekében mi segítünk a jelentkezőknek a feladatra való felkészülésében, és minden szakmai támogatást megadunk a továbbiakban is. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató megyei igazgatósága várja azok jelentkezését, akik gyermekvédelmi gondoskodásban élő (állami gondozott) kiskorúak ellátását vállalnák. Nevelőszülő az lehet, aki 24. életévét betöltötte, cselekvőképes, büntetlen előéletű, és a gondozásba kihelyezett gyermeknél legalább 18, de legfeljebb 50 évvel idősebb. Szükséges a pszichológiai, egészségügyi alkalmasság is – nyilatkozta Barta László.
A nevelőszülővé válással kapcsolatos részletes tájékoztatásért Balogh Anikó nevelőszülői hálózatvezetőt kell megkeresni a 06 (20) 9236103 telefonszámon.
Az eseményt felkereste Lazók Zoltán oroszlányi polgármester is, aki támogatásáról biztosította a gyermekvédelmi szervezetet, valamint megbeszélést folytatott a területi igazgatóval az együttműködés további lehetőségeiről.
Oroszlány, 2015.11.07.

3 csatolt kép oroszlánynapmárton
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.