BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2015. november 22., vasárnap 12:07

Ferencvárosban megnyílt a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér
Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Gyermekek Jogainak Világnapján adta át Ferencváros új Ifjúsági Irodáját és Közösségi Terét a Haller utca 52-ben.
Ferencváros Önkormányzata még 2012-ben fogadta el a Ferencvárosi Ifjúsági Koncepciót, amelyben szerepelt, hogy az „Alul-járó” Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda az Ecseri úti metrómegállóból felkerüljön a földfelszínre egy világos, tágas térbe. Az új helyszín kialakítása lehetővé teszi az Ecseri úti metróaluljáróban eddig működő ifjúsági iroda szolgáltatáskörének bővítését, és egyúttal könnyebb elérést biztosít a IX. kerületi fiatalok számára.
Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára magnyitó beszédében elmondta: a Kormány ifjúságpolitikájának célja, hogy támogassa az olyan szervezetek munkáját, amelyek segítséget nyújtanak a fiatalok számára az iskolai tanulmányokban, a pályaválasztásban, a munkavállalásban, a családi életre való felkészülésben, azaz a felnőtté válásban. Ezt szolgálja az új H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér is. Kiemelte: fontosnak tartja, hogy itt egy önálló, kerületi megvalósításról van szó, melyhez a kormányzat örömmel társul.
Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere elmondta: szimbolikusnak tartja, hogy a szó igazi értelmében is sikerült egy szinttel feljebb jutnia Ferencvárosnak az új Ifjúsági és Közösségi tér megvalósulásával. Az eddigi aluljáró szintről, egy földszinti, tágasabb és világos helyszínre tudott költözni ez a kiemelten fontos feladatokat ellátó iroda és közösségi tér.  Több iskola vonzáskörzetében találták meg ezt a megfelelő helyet, melynek a kialakításában a gyermekek igényeit vették figyelembe. Ferencváros polgármestere kiemelte: fontos, hogy a fiatalok számára biztosítsunk olyan helyeket, ahol igazán jól érezhetik magukat és a szabadidejüket tartalmasan, a fogyasztás kényszere nélkül tudják eltölteni.
A megnyitó végén a szimbolikus, zöld-fehér lufikra egy-egy kívánságot írtak fel a jelenlévők, melyet aztán az iroda előtt az utcán felengedtek a levegőbe.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.