HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2016. február 10., szerda 08:43

FELSŐOKTATÁSSAL ERŐSÍT HATVAN
Villamosmérnöki alapképzés, valamint nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzés indul szeptembertől Hatvanban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel működik együtt a város. A szakokra már lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon az általános felvételi eljárás keretében.

Hatvan az ország két kiemelt felsőoktatási intézményével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel kötött megállapodást. Az együttműködésnek köszönhetően felsőoktatási képzések indulnak a városban szeptembertől.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara villamosmérnöki alapképzést indít Hatvanban, ami ugyanolyan végzettséget ad, mintha a diákok a budapesti intézményben tanulnának. A hallgatók alapdiplomát szereznek, ha teljesítik ezt a szakot. A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzésének is helyet ad a város. Ez egy négy féléves, levelező munkarendű képzés lesz. Nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirányt végezhetnek az ide jelentkező tanulók.
A két szaknak a Grassalkovich-kastély udvarán található hatvani felsőoktatási képzési központ ad helyet, ahol már készen állnak a tantermek az oktatásra. – Nagy öröm számomra, hogy ezt a lehetőséget megteremthettük a településen. Az egyik legfontosabb szektor, az oktatás fejlődik jelentősen a városban. A hatvani felsőoktatási képzéseken olyan jól használható ismereteket szerezhetnek a hallgatók, amelyek biztosítják, hogy eredményesen lépjenek be a munkaerőpiacra. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem kiváló szakmai háttere a garancia arra, hogy jól képzett szakemberek kerüljenek ki a hatvani képzésekről – mondta el Horváth Richárd, Hatvan polgármestere.
 
A polgármester hozzátette, hogy a hallgatók a hatvani Markovits Kálmán Uszodában és az Ady Endre Könyvtárban is ingyen férhetnek majd hozzá egyes szolgáltatásokhoz. Horváth Richárd leszögezte, hogy a jövőben tovább bővítenék a képzési kínálatot.
A felvi.hu-n elérhetőek a hatvani képzések, a diákok már jelentkezhetnek a Hatvanban meghirdetett szakokra.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.