BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2016. március 18., péntek 11:39

Tovább küzdünk a Városliget fáiért!
A Városligetben csütörtök reggel elindított fakivágásokat nem Zugló Önkormányzatának Hatósága, hanem az 5. kerületi kormányhivatal engedélyezte. Önkormányzatunkkal csak a döntés eredményét közölték. Hétfőn fellebbezést nyújtunk be a pusztítást lehetővé tevő engedély ellen.
 
A Zuglói Képviselő Testület már tavalyi határozatában kimondta, nem ért egyet a Városligetbe tervezett hatalmas múzeumi épületekkel, hanem a park felújítását, a zöldfelület megőrzését támogatja. Zugló lakosságának is ez lehet a véleménye, hiszen reprezentatív budapesti közvélemény kutatás szerint a lakosság 75%-a nem akar új építményeket!
 
Tegnap mégis úgy kezdtek neki Budapest legrégebbi közparkjában negyven fa kivágásának, hogy csak egy hirdetményből tájékozódhatott Zugló vezetése arról, hogy mivel indulnak a presztízs beruházás munkálatai. Botrányosnak tartjuk azt is, hogy a fellebbezésnek nincs halasztó hatálya a végrehajtásra vonatkozóan. 
 
Az iratokat hetente két alkalommal lehet megtekinteni, ezt hétfőn megtesszük, és benyújtjuk a fellebbezést. Egyben bátorítunk mindenkit, aki felháborodással követi az eseményeket, hogy csatlakozzon a Városliget fáit éjjel-nappal védő polgárokhoz
 
 
Karácsony Gergely                                Szabó Rebeka
Zugló Polgármestere                             Zugló Alpolgármestere
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.