Önkormányzati Minisztérium
2010. március 9., kedd 12:47

„Európai óvoda” alapkövét tették le Létavértesen
Varga Zoltán önkormányzati miniszter (ÖM) 2010. március 9-én beszédet mondott az európai uniós forrásból megvalósuló új óvodai épület alapkőletételén, a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen. Az eseményen részt vett Dr. Oláh Lajos a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) államtitkára és Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere.


Varga Zoltán köszöntő beszédében elmondta, hogy „az Európai Unió szemmel látható, kézzel fogható jelei 2 milliárd Ft értékben hamarosan Létavértesen is megjelennek.” Ugyanis a város 31 benyújtott pályázata közül 18 sikeresnek bizonyult. „Kiemelkedik ezek sorából a közel 1 milliárdos támogatást nyert kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítására, és az óvoda megvalósítására kapott mintegy 500 millió forint.”

Varga Zoltán hozzátette: „Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a kormány és az Európai Unió segítségével az elmúlt 50 év legnagyobb oktatásfejlesztési programja valósul meg ezekben az években. 2011-ig közel 105 milliárd Ft európai uniós és hazai forrásból válik lehetővé összesen 365 óvoda és iskola felújítása.”

A korszerű, modern, a mai kor követelményeinek minden tekintetben megfelelő infrastruktúrával rendelkező létesítmény a tervek szerint 2010. augusztus 15-re készül majd el, amely így a sikeres Új Magyarország Fejlesztési Terv helyi bizonyítéka lesz.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.