HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2016. november 24., csütörtök 14:53

Szociális Alapú Otthonteremtési Program Hajdúdorogon
2016. november 24-én Hajdúdorog Város Képviselő-testülete Pogácsás György (MSZP) alpolgármester felvetésére elfogadta, hogy azon nehéz sorsú családoknak, akik folyamatosan albérletben vagy szociális bérlakásban élnek, Otthonteremtési Programot indít. A program fedezetét az utóbbi hónapokban meghozott vállalkozás-fejlesztésű ingatlan eladásokból befolyó összeg biztosítja. Ebből 10 millió forintot fordítana Hajdúdorog Városa lakásvásárlásra (3-4 lakás).
Ezek egyszerű kertes házak, amelyekből közel 300 áll üresen városunkban. Az ingatlanok megvásárlását követően a leendő lakókkal ötéves partnerségi megállapodást kívánunk kötni, amely tartalma szerint egy 10.000 forintos bérleti díjat és egy, legalább 10.000 forintos Lakástakarék-pénztári megtakarítást feltételeznek. Így a lakhatás költsége 20.000 Ft + rezsi lenne. Jelenleg városunkban a piacalapú bérlemények ára 25-35.000 Ft + rezsi – fejtette ki a polgármester.
A különbség láthatóan kedvezőbb helyzetbe hozhatja a családokat, hiszen az ötödik év elteltével a befejezett bérleti díj beszámításra kerülne a vételárba, mint ahogy a befejezett LTP is az állami támogatással és az ehhez társuló fix kamatozású támogatott lakáskölcsönnel. Ezen feltételek teljesítése elegendő lehet a lakás megvásárlásához, így saját otthonhoz juttathatunk évente 3-4 olyan családot, akiknek esélyük sincs az önálló otthon megteremtésére – tette hozzá Csige Tamás.
A mai döntéssel a Képviselő-testület biztosította az ingatlanok vásárlására szánt fedezetet, így a következő 3 hónapban várjuk a lakosság ingatlan-felajánlásait (2 - 2,5 - 3 millió forint/ingatlan értékben) az elfogadott kereten belül.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.