HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. január 13., péntek 12:30

Kőrösis diákoknak adtak beiskolázási tippeket a Debreceni Egyetem vezetői
Beiskolázási fórumot tartottak a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumban. A végzős diákok február közepéig dönthetnek, hol szeretnének továbbtanulni.
 
A január 12-i egyetemi fórum célja is az volt, hogy minél többen a Debreceni Egyetemet jelöljék meg a felvételi lapokon. A fórumon részletes tájékoztatást kaptak a diákok az intézményben folyó oktatásról. Gömöri József a gimnázium igazgatójának köszöntője után Dr. Csiszár Imre Hajdúnánás alpolgármestere beszédében kiemelte, hogy milyen fontos döntés előtt állnak a diákok, hiszen többségében ez az elköteleződés fogja meg határozni életük elkövetkező időszakát. Alpolgármester kitért arra az együttműködési megállapodásra is, melyet a két intézmény kötött meg 2015 nyarán, ami tényleges segítséget jelent többek között a tehetséggondozás területén is.
 
A Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese Prof. Dr. Bartha Elek részletes tájékoztatást adott a diákoknak az intézményben folyó képzések színvonaláról. Mint elmondta: a Debreceni Egyetem 14 karán 67 alap- és 78 mesterszak, 5 egységes osztatlan mesterszak, 14 felsőoktatási szakképzés és 174 szakirányú továbbképzési szak, valamint 9 duális képzés közül választhatnak a diákok, hazánkban a legtöbb tudományterületen. Az intézményt a világ 600 legjobb egyeteme között tartják nyilván, ahol több mint 1500 elismert oktató gondoskodik arról, hogy külföldön is elismert, piacképes diplomát szerezzenek a hallgatóik.
 
A délutáni fórum keretében a diákok betekintést nyerhettek az Orvostudományi, a Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi, a Természettudományi és Technológiai, a Bölcsészettudományi Karok, valamint a hallgatói önkormányzat életébe.
 
Az egyetem szakjairól további részletes tájékoztatást kaphat az unideb.hu oldalon.

4 csatolt kép 3214
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.