BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2017. március 22., szerda 11:30

Erzsébetvárosba költözött a Belső- Pesti Tankerületi Központ
A VII. kerületi önkormányzat Damjanich utca 6. szám alatti épülete lett a Klebelsberg Központ egyik tankerületének székhelye, melyet március 21-én ünnepélyes keretek között adtak át.  Az átadó ünnepségen részt vett dr. Solti Péter a Klebelsberg Központ elnöke és az önkormányzat részéről Vattamány Zsolt polgármester, valamint dr. Vető Marietta alpolgármester.

Az épület rekonstrukciós tervei kora ősszel elkészültek, és a felújítás is befejeződött 2016. év végéig, amelynek során mintegy 40 fő elhelyezését lehet biztosítani az épületben. A felújítás során az intézmény szinte teljes belső felújításon esett át, amelynek során új belső kialakítás is készült, a korábbi tantermes elrendezést irodai kialakítás váltotta fel. A kivételes gyorsasággal, két hónap alatt megvalósult felújítás során folyamatos egyeztetés történt a tankerület és az önkormányzat között, lehetőség volt a felmerülő új, vagy módosuló igények megvalósítására is.

 Vattamány Zsolt polgármester elmondta: „Erzsébetváros Önkormányzata az elmúlt évek során kiemelt figyelmet szentelt a kerületi oktatási-nevelési intézmények felújításának, amelynek során a kerület összes iskolájában, bölcsődéjében és óvodájában jelentős fejlesztések történtek. Bízom benne, hogy a 2017. évtől működő tankerületi központ Erzsébetvárosba költözésével pedig még szorosabb szakmai együttműködés kialakítására kerülhet sor.”

1 csatolt kép kézfogás
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.