AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. március 27., hétfő 22:26

Fenntartható környezeti nevelés az óvodában
Az ajkai Hétszínvirág Óvoda harmadik alkalommal nyerte el az Zöld Óvoda címet az intézményben folyó környezettudatos nevelésért, amelyért a kapott oklevelet a víz világnapján, azaz március 22-én sok izgalmas programot követően függesztettek ki a folyosóra.
Horváth Zsuzsanna óvodavezető helyettestől megtudtuk, hogy az óvoda nagy figyelmet fordít a külső világ tevékeny megismerésére, az ökológiai szemlélet átadására, valamint a természeti és az épített környezethez fűződő pozitív érzelmi viszonyulás kialakítására, ezért számtalan érzékszervi megtapasztalást biztosítanak a gyermekeknek a mindennapokban és a környezetvédelem jeles napjain a játékosság elvét követve. Az intézmény célja ugyanis az „Örökös Zöld Óvoda” cím elnyerése, amellyel tovább segíthetik a gyermekek fejlődését a fenntarthatóságra nevelés elvei mentén.
A víz világnapja is ebbe a tematikába illeszkedett, ahol a szülők betekintést nyerhettek az óvodában folyó munkába. A csoportokban a gyermekek fejlettségének megfelelő, változatos tevékenységeket, játékokat találtak ki az óvodapedagógusok, amelyekkel nemcsak az apróságok ismereteit gazdagították, de közös szórakozást is kínáltak a családoknak. Sok más mellett a béka szájába való célba dobással, akváriumbarkácsolással, csónakhajtogatással, memóriajátékokkal és buborékfújással töltötték tartalmasan az időt a gyermekek és szüleik.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.