BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2017. április 21., péntek 15:14

Több száz milliós vagyonvesztés történhetett Papcsák polgármestersége idején Zuglóban
Hat nagy értékű szerződéssel kapcsolatban fogalmazott meg intézkedési javaslatokat az a jelentés, amely a zuglói önkormányzat megbízásából a 2010-2014 közötti időszakot, Papcsák Ferenc polgármesterségének időszakát vizsgálta. A szerződésekkel kapcsolatban a vizsgálat egyebek mellett a hűtlen kezelés gyanúját is megfogalmazta.

Zugló jelenlegi képviselő-testülete már az alakuló ülésén elfogadta Karácsony Gergely polgármester átláthatóságról szóló előterjesztését. Az elfogadott rendelet lényege az információszabadság teljes körű érvényesítése, a transzparens, átlátható kerület-irányítás. Ennek az elvnek, ill. intézkedéscsomagnak a része az az átvilágítás is, amely az előző önkormányzati ciklus szerződéseire irányult.

A szerződések vizsgálata elsősorban arra terjedt ki, hogy azok megfeleltek-e az önkormányzat érdekeinek, az önkormányzat belső szabályzatainak, a szerződésben foglalt szolgáltatásra szüksége volt-e az önkormányzatnak, ill. hogy a teljesítés megfelelt-e a szerződésben foglaltaknak.  A pénzügyi, gazdasági és jogi átvilágítás megállapította, hogy hat olyan nagy összegű szerződés jött létre Papcsák Ferenc irányítása idején, amely semmiképpen nem az önkormányzat érdekét szolgálta. A szerződések közül több esetében már korábban is volt büntetőfeljelentés, és van olyan szerződés mellyel kapcsolatban a vizsgálat újbóli, vagy új feljelentést javasol.

Az átvilágítás összességében megállapítja, hogy Papcsák Ferenc polgármestersége idején az önkormányzat több száz milliós vagyonvesztést szenvedhetett. A jelentés javaslatai alapján a zuglói önkormányzat a szükséges jogi lépéseket megteszi.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.