HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. július 10., hétfő 14:05

Másutak: Öt év ötven kép
2017. június 20-án nyílt meg Török Zoltán amatőr fotós kiállítása Másutak címmel. A Művelődési Központ galériája adott otthont arra, hogy a közönség láthassa azt az 50 alkotást, amelyek a közelmúltban születtek.
A kiállítást Szólláth Zoltán művelődésszervező nyitotta meg. Kiemelte azt a művészi tudatosságot, amely képes megragadni pillanatokat.

„Az elsuhanó pillanatok” örök megőrzőre találnak a fotós által. A képekről sugárzik a barátság, a szeretet, a kötődés a természethez és a szülőföldünkhöz. A képek a mulandóság pillanatai, vissza nem térnek, mégis az alkotás által örökre megmaradnak. A megnyitó gondolatokat a képekhez kötött idézetek tették hangsúlyosabbá.

Az alkotó Török Zoltán 1961-ben született Hajdúnánáson. A fotózással 2012 óta foglalkozik rendszeresen. „Első támogatást Fűz László fotós barátomtól kaptam. Később megismerkedtem sok helyi fotóssal is. Fotóklubot alakítottunk, ahol folyamatosan ellátjuk egymást jó tanácsokkal, ki tudjuk cserélni tapasztalatainkat… Manapság a különleges témájú képek érdekelnek. 2012 óta minden évben indulok a városi fotó pályázatokon, kisebb-nagyobb sikerrel. Maga, a fotózás mindig nagy örömet jelent nekem, amikor is tudásomhoz mérten valósíthatom meg elképzeléseimet, ötleteimet.”

A megnyitó zenei közreműködője Szatmári Tony volt, aki megzenésített versekkel emelte ki az alkalom lényegét, tolmácsolva Kosztolányi Dezső, Babits Mihály és Nagy László gondolatait. A kiállítás 2017. július 16-ig tekinthető meg a galériában.

Gut István

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.