BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2017. augusztus 22., kedd 13:28

FERENCVÁROSNAK NINCS TITKOLNIVALÓJA A HATÁR ÚTI HULLADÉKLERAKÁS ÜGYÉBEN
Ferencváros Önkormányzatának vezetése elítéli a Határ úti hulladéklerakás ügyében a sajtóban megjelent, súlyos csúsztatásokon alapuló állításokat. Álláspontunk szerint a kerület érintő közügyeket megoldani kell, nem pedig politikai haszonszerzésre felhasználni.
 
Baranyi Krisztina a ferencvárosi Képviselő-testület tagja, ismételten negatív hangulatot kelt a médiában azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy saját politikai ismertségét építse. Felelőtlen magatartásával súlyos, milliókban mérhető károkat okoz Ferencváros lakosságának. A befektetői bizalom megrendülése esetén lelassulhat a városrehabilitáció, a városfejlesztés lehetőségei beszűkülhetnek. 
A Ferencvárosi Önkormányzat munkatársai a gazdasági recessziót követő években is azért dolgoztak, hogy tiszta, átlátható viszonyokat teremtsenek a kerületben, ezzel is bebizonyítva, hogy érdemes Ferencvárosban élni, dolgozni, befektetni.
A sajtóban a Határ úton működő céggel kapcsolatban eredetileg megjelent hírekben Ferencváros felelőssége fel sem merült.  A magát "környezetvédelmi szakszóvivő"-nek tituláló képviselő nem először újraértelmezte a történteket. A ferencvárosi képviselők számára nyilvánosan hozzáférhetőek azok a dokumentumok, amelyekből kiderül, hogy az Önkormányzat a Határ út kérdésében folyamatosan egyeztet és együttműködik az illetékes környezetvédelmi hatósággal.
Ferencvárosban közismert, hogy a Határ úti helyzet kialakulásáért a Baranyi Krisztina által támogatott Gegesy Ferencet terheli a mindenkori felelősség, aki 1992-ben 35 (!) évre írta alá azt a szerződést, amely lehetővé tette a jelenlegi helyzet kialakulását. A kerület jelenlegi vezetése csak egy megváltoztathatatlan szerződést és egy 530 millió forintos kártérítési pert kapott örökségül Gegesytől.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.