VECSÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. március 8., csütörtök 11:58

A MAI NAPON ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT ALÁÍRTÁK A VECSÉSI ÚJ BÖLCSŐDE KIVITELEZŐI SZERZŐDÉSÉT
Vecsés Város Önkormányzata 355,18 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett „VEKOP-6.1.1-15 Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” tárgyú pályázati felhívás keretében egy 56 férőhelyes, új bölcsőde létesítésére.
A pályázat előkészítése alatt végzett felmérés során több mint száz kisgyermekes, illetve várandós szülő jelezte szándékát a bölcsődei szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban. Ez a szám már önmagában fontos visszajelzés volt az önkormányzat számára, hogy a városban egyre több a fiatal, kisgyermeket nevelő család, akiknél jelentős igény mutatkozik a bölcsődei ellátás megoldására. A fejlesztés célja a város bölcsődei ellátási igényeinek kielégítése, valamint a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése. A pályázat keretében az új bölcsőde a Vecsés, Damjanich u. 34. szám alatt épül meg a Semmelweis Bölcsőde tagbölcsődéjeként 763 m2-en, 4 csoportszobával, sószobával, modern, jól felszerelt melegítő konyhával és egy közel 1600 m2-es játszóudvarral, melyhez 11 parkolóhely és 10 kerékpártároló is tartozik majd. Az építkezést egy komplex eszközbeszerzés egészíti ki, mely a működéshez szükséges bútorokat, használati eszközöket, játékokat foglalja magában. Az épület földszintes beépítésével jól illeszkedik a kertvárosi környezethez és azzal, hogy a város déli részén épül meg területileg kiegyenlíti és jól kiegészíti a már meglévő bölcsődei ellátást.
A ma délelőtt lezajlott ünnepélyes szerződéskötés alkalmával az önkormányzat képviseletében Szlahó Csaba polgármester és Mohainé Jakab Anikó jegyző, a helyi sajtó képviselőinek jelenlétében írta alá a vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárásban nyertes vállalkozó REOGROUP Kft. vezetőivel.
A kivitelezés megkezdését követően 2018. március 26-án ünnepélyes keretek között teszik le a bölcsőde alapkövét. A kivitelezés, a tervek szerint 2018. október végén fejeződik be.

1 csatolt kép Szerződés aláíársa
1 csatolt dokumentum Sajtóközleménéy
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.