HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. március 12., hétfő 09:27

Telekhez és lakáshoz segítik a fiatalokat Hajdúnánáson
Fecskeházak, kedvezményes telkek, első lakáshoz jutók támogatása. Többek között ilyen lehetőségekkel csábítja a helyi fiatalokat az önkormányzat, hogy a városban találják meg jövőjüket.
 
A város a múlt évben fogadta el a lakáskoncepciót, melynek kiemelt célja valósult meg azzal, hogy ismét igényelhetővé válik kérelem alapján 2018 júliusától az első lakáshoz jutók vissza nem térítendő, 500.000,- Ft összegű támogatása.
 
„A helyi fiatalok fecskeházakban kezdhetik el közös jövőjüket.”
 
Hajdúnánás mindig is kereste annak lehetőségét, hogyan tudja segíteni a helyi fiatal családok lakhatását, letelepedését – mondta a település polgármestere. Szólláth Tibor kiemelte: néhány napon belül 16 fiatal pár költözhet be a mai kor elvárásainak megfelelő Fecskeházba, amelyet terveink szerint ősszel újabb 16 pár követhet.
A fecskeház program kialakításánál az elsődleges cél, hogy az önálló életet most kezdőkön segítsenek. Ők ezekben a társasházakban bérelhetnek lakást, majd egy előtakarékossági szerződést vállalva tovább léphetnek egy saját, vagy nagyobb otthonba.
 
„Félmillió forint támogatás első lakás vásárlásához, építéséhez”
 
Mindemellett ettől az évtől kezdve újra lehetőség nyílik fiataljaink számára, hogy igénybe vegyék az első lakáshoz jutók támogatását, amely fél millió forint segítséget jelent építkezőknek, lakás vásárlóknak – tette hozzá polgármester.
 
„Egymillió forintért közművesített telkeket vásárolhatnak a helyiek”
 
A Nyúl utcán és környékén lévő 29 db önkormányzati tulajdonú telken egy olyan csendes, lakópark épülne, amelyen a hajdúsági hagyományokra jellemző lakóépületek adnák a városrész arculatát.
 
Annak érdekében, hogy a fiatal családok, építkezni vágyók lakáshoz jutását segítsék, illetve támogassák a fiatalság helyben maradását, a telkeket egységesen 1 millió forint+áfa áron értékesíti az önkormányzat, melyek közül 13 telek van közművekkel ellátva, a maradék 16 telek alapvető infrastruktúra kiépítését pedig a következő időszakban tervezi a város.
További előnyt jelent a telekvásárlóknak, hogy az összeg már tartalmazza az önkormányzat által biztosított bejelentési tervdokumentáció díját is.
 
A Polgármester kiemelte, hogy a nehezebb pénzügyi helyzetben lévőknek használt lakás vásárlására is lehetőség van, amelyek elsősorban kedvező vételárú önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok. Ezzel is elősegítve azt a célt, hogy minél több nánási tudja kihasználni a város adta kedvező lehetőségeket.
 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.