BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2018. május 14., hétfő 10:57

Jól halad a beruházás, már az új csoportszobák falait építik a bordányi óvodánál
Jó ütemben halad az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde bővítése Bordányban. A kivitelező Norbi-Ép Kft. munkatársai a mai napon nekifogtak a falazási munkálatoknak, december végéig kell, hogy elkészüljenek a teljes beruházással. A bordányi önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően 150 millió forintos pályázati támogatással tudja majd megvalósítani a fejlesztést: két csoportszoba építése, bölcsődei konyha bővítése, valamint konyha-technikai eszközök beszerzése, a csoportszobai bútorok megvásárlása, és maga a tervezés, engedélyeztetési eljárás és a kötelező kommunikáció valósulhat meg ebből a pénzből.

A közbeszerzési eljáráson a legkedvezőbb ajánlatot tevő kivitelezővel, a Norbo-Ép Kft. ügyvezetőjével a szerződést április 19-én írta alá Tanács Gábor polgármester, aki elmondta, hogy a legkedvezőbb ajánlattevő is jelentősebb ajánlatot adott, mint ami a két évvel ezelőtt megírt pályázatban szerepelt, azonban a képviselő-testület kiemelt beruházásnak minősítette az óvoda fejlesztését, ezért minden megtakarítást a beruházás mellé rendelte, hogy a bővítés még az idén megvalósulhasson. Az önkormányzat kérte a Kormány segítségét is, a napokban kapott visszajelzések szerint az ügy a Nemzetgazdasági Minisztérium asztalára került. A polgármester bízik az állam segítségében, hiszen az óvoda- és bölcsődefejlesztés egy kiemelt kormányzati cél is.

Az már most látszik, hogy az óvoda nagycsoportosai idén szeptemberben még az iskolaépületben kell, hogy megkezdjék a nevelési évet, és leghamarabb a jövő év elején tudják majd birtokba venni az új csoportszobáikat. Kárpótlásul viszont az ez évi Falunapok nyitányaként egy műfüves ovisport-pályával bővül az óvodaudvar, így a gyerekek a foci mellett a röplabdát, a kézilabdát, a kosárlabdát, a tollaslabdát valamint más csapatsportokat is kipróbálhatnak. A fejlesztés elősegíti a gyerekek sport iránti elkötelezettségét.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.