GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2018. szeptember 10., hétfő 13:57

Kerékpárutat adtak át Péren
„Öröm olyan beruházást támogatni, mely biztonságosabbá teszi a lakosság közlekedését, emellett hozzájárul az egészséges életmódhoz, a szabadidő aktív eltöltéséhez”- mondta Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke a településen átfutó szakasz átadásán, szombaton.
 
Herold Ádám, Pér polgármestere hozzátette „a település lakóinak régi álma válik valóra ezzel a kerékpárúttal”. Az 1728 méter hosszú, 2,5 méter széles, kétsávos kerékpárút a település központját köti össze a péri Halastóval. Az út mellett már kialakítottak két pihenő helyet, melyeket a közeljövőben kerékpártárolóval, pihenő padokkal és információs táblával egészítenek ki.
 
A beruházás eredményeként a péri lakosok számára biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés, egyúttal megkönnyíti a munkába járást, a turisztikai, rekreációs célok elérését és bekapcsolja a települést a turizmus megyei hálózatába. A forgalomba helyezési engedély megszerzése után a lakossági használatbavétel várható időpontja 2018. október eleje. Pér egy részének kerékpárosbaráttá alakítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.