FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. január 17., csütörtök 13:31

X. Fonyódi Kolbászfesztivál - Világsztárokkal kolbászolhatunk
Fonyódon, február elején szinte kolbászból lesz a kerítés, hiszen február 8-a és 10-e között tartják a jubileumi, tizedik Kolbászfesztivált.
 
Az esemény évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága. Osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében, s ezen felbuzdulva február 10-én 11 órakor - várhatóan kibővítve az eddigi részt vevők körét - ismét megrendezik a nemes vetélkedést.
 
A rendezvény eddigi története során közel 500 csapat, baráti társaság, egyesület, önkormányzat, gyúrta és készítette a tekeredő kolbászokat a sportcsarnokban és izgult végig az eredményhirdetésen, hogy az arany, ezüst és bronz kategóriás díjak kihez fognak kerülni. Idén kivételesen nagy az érdeklődés a fesztivál iránt, hiszen már minden hely elkelt.

A színpadi programokban sem fognak csalódni az érdeklődők, hiszen hazai és nemzetközi sztárok szórakoztatják őket. Fellép a Republic, a Delta, Náksi Attila, a Fáraó, a kilencvenes évek közkedvelt együttese a Desperado. A legnagyobb név a fellépők között a német dance-formáció, a Master Blaster koncertje lesz, akik a kétezres évek elején szereztek nemzetközi hírnevet. A kézműves vásár és a kereskedői udvar sem maradhat el, amelyeket gasztronómiai bemutatók is fűszereznek.

A kolbászfesztivál helyszíne a Zákányi Kálmán Sportcsarnok és környéke.


3 csatolt kép kolbásztöltő bajnoksággasztronómiai különlegességekhagyományőrzés
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.