BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2019. február 22., péntek 16:44

Tarlós István főpolgármester támogatásával, fővárosi kormánypárti polgármesterek kezdeményezésére útépítési program indul Budapesten
Hamarosan elkezdődik a fővárosban meglévő földutak szilárd útburkolattal történő ellátása – derült ki a Tarlós István február 22-i sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Ughy Attila, a XVIII. kerület és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is. Az állami pályázati forrásból megvalósuló projekt során a legtöbb összeget a XXI. kerület nyerte.
Tarlós István elmondta, a 4 éves program első fázisában tizenhárom fővárosi önkormányzat pályázott eredményesen. A program keretében összesen 181 földutat mintegy 42 kilométer hosszúságban és 8,3 milliárd forint értékben aszfaltoznak le. Budapesten közel 225 kilométer földút van, ami a teljes fővárosi úthálózat öt százaléka. A munkálatok során ezek 20 százaléka az első fázisban kap szilárd burkolatot. A két legnagyobb támogatást a 18. és a 21. kerület kapta.

Borbély Lénárd polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, Csepel 2010-ig nemcsak a főváros, hanem az ország mostohagyermeke volt, ez az utak minősége mellett a kerület állapotában is megmutatkozott. „2010-ben mintegy 4 milliárdos hiánnyal vettük át a kerület vezetését. A szocialista városvezetés alatt nem jutott pénz semmire sem. Folyószámlahitelből fizették a pedagógusok, tanárok és az alkalmazottak bérét, emellett több mint 50 kilométeres földúthálózatot is ránk hagytak. Innen kellett indulnunk”. Azóta nagyot fejlődött Csepel. Az elmúlt években összesen 12,7 kilométer hosszan építettek utakat, járdákat és a csapadékvíz-elvezető csatornákat.

A 8,3 milliárd forintos pályázati forrásból Csepelnek sikerült a legtöbbet nyernie, ez mintegy másfél milliárd forint. „Az önrésszel együtt, 2019-ben 3,3 milliárd forint értékben fogunk szilárd burkolatú utakat, járdákat és csapadékvíz-elvezető rendszereket építeni. A teljes beruházás pedig összesen 7,3 kilométeren valósul meg” -zárta sorait Csepel polgármestere.

 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.