VÁC VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 5., péntek 11:07

Egy rablást is meghiúsítottak, támadót fogtak a közterület-felügyelők Vácott
Elfogták a közterület-felügyelők Vác egyik régóta keresett tolvaját. Egy kisfiú bántalmazását és rablását hiúsították meg a lakosok segítségével.

A munkájukat végezték a közterület-felügyelők fényes nappal, amikor egyikük észrevette, hogy a Márvány téren egy kamasz korú kapucnis fiú egy nála jóval fiatalabb, 9-10 éves kisfiúval dulakodik és rángatja. A kisiskolás tehetetlen volt. A járókelők közül többen is felfigyeltek az esetre és kiabálni kezdtek, sőt egyikük a kisfiú segítségére sietett, de már nem tudott közbeavatkozni.
Egy másodpercig sem haboztak a közterület-felügyelők. Miután a támadó menekülni próbált egyikük utánaeredt míg a társa a rendőrséggel érkezett a helyszínre. Körülbelül 8 perc alatt intézkedtek a hatóságok. Vácott legalább egy éve kereste a rendőrség a kamasz fiút, több esetben is gyanúsított volt. A régóta keresett tolvaj így végre a hatóság kezébe került. Vác jegyzője személyesen köszönte meg a kollégák munkáját. 
Tévhit tehát, hogy a közterület-felügyelők csak büntetnek - erről Deákné dr. Szarka Anita beszélt.

Amit a járókelők nem mindig láthatnak, segítenek a bajbajutottakon, a város nyugalmáért és biztonságáért tesznek nap, mint nap. A hatóságok pedig egymást segítik - mondta a város jegyzője. 

Deákné dr. Szarka Anita, jegyző a kiváló munkát a Váci Polgármesteri Hivatal nevében megköszönte a lakosságnak is, a közterület-felügyelőket rendkívüli jutalomban részesítette egy elismerő oklevél kíséretében.

2 csatolt kép oklevéloklevél 2
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.