DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 10., szerda 14:45

Idén is meglátogatta a nyugdíjas klubot Dunakeszi polgármestere
Ahogy minden évben, idén tavasszal is ellátogatott a Dunakeszi Nyugdíjas Klubba Dióssi Csaba, városunk polgármestere. Vele tartottak meghívott vendégei is, a Járási Hivatalvezető, a Szakorvosi Rendelőintézet vezetője, a Városüzemeltetési osztály vezetője, valamint a Programiroda és a Kabinet vezetője, akikkel közösen megválaszolták a kérdéseket.

A találkozót minden évben nagy érdeklődés kíséri. Az előre összegyűjtött kérdések előtt Dióssi Csaba ismertette az elmúlt egy év történéseit, a megtörtént felújításokat, bővítéseket, korszerűsítéseket, majd ismertette a folyamatban lévő projekteket és a jövőbeli terveket.

A polgármester kiemelte, hogy a helyi úthálózat teljesen alkalmas arra, hogy a dunakesziek közlekedését lebonyolítsa. A mindennapos gondot a városunkon átmenő forgalom okozza, ami az M2-es elkészültével jelentős mértékben javulni fog.

Részletesen beszéltek az épülő kerékpárutakról, aszfalt javításokról, útburkolat cseréről és a járdákat érintő felújításokról is, valamint a Katonadombon épülő új parkolók építéséről. Említésre került, hogy a tavalyi évben elkészült a 2-es úton, a zavartalan áthaladás jelentősen megkönnyítő okos zebra és a lakótelepen elhelyeztek az elektromos autóknak egy töltőállomás.

Az egészségügy területével kapcsolatban, a polgármester hangsúlyozta, hogy Dunakeszin az összes háziorvosi rendelő teljesen megújul. Minden önkormányzati háziorvosi rendelőben, egy új időpont foglaló és beteghívó berendezés lesz, ami megoldást kínál majd a hosszú várakozási idő problémájára. Említésre kerültek a Szakorvosi Rendelő felújításának részletei és munkáinak ütemezése, a Tóvárosi rendelő megnyitása, valamint a Casalgrande téri rendelők és a Liget utca rendelő felújítása is.

Az előre összeírt kérdések megválaszolása után a klubtagok személyesen is feltehették kérdéseiket és a helyszínen érdeklődhettek a problémáikra megoldást kínáló lehetőségekről.

A találkozó zárásaként Terbe Józsefné, Csöpi néni kért szót és megindultan, mondott köszönetet polgármester úr és a képviselő testület által végzett munkáért, háláját fejezte ki a városunkban évek óta zajló nagy fejlesztések, változások továbbá az egyre szépülő, jobbá és élhetőbbé váló Dunakeszi miatt, mert Dunakeszin jó élni!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.