NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 2., csütörtök 11:32

Kívül-belül megújul a nagykállói általános iskola
Április elején kezdődött a Nagykállói Általános Iskola felső tagozatos épületének felújítása. Az önkormányzat közel 400 millió forintot nyert az alsó és a felső tagozat épületeinek energetikai korszerűsítésére.

 

Nagykálló Város Önkormányzata 394 743 733 forint támogatást nyert „A Nagykállói Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése” címmel a TOP-3.2.1- 15-SB1- 2016-00117 azonosítószámú pályázatán. A támogatásnak köszönhetően az oktatási intézmény mindkét (alsó és felső) tagozatának helyet adó épületegyüttest felújítják.
A következő hónapokban a rekonstrukciós munkák során megtörténik a nyílászárók cseréje, a külső homlokzat szigetelése, a fűtési- és használati melegvízellátó rendszer korszerűsítése, valamint háztartási méretű kiserőmű, napelemes rendszer kerül beépítésre. 
- Az önkormányzat már régóta szerette volna felújítani a két épületet, így nagy öröm számunkra, hogy erre most sor kerül. Egyrészt azért, mert a város központjában található, meghatározó épületek modernizálása történik meg, másrészt a korszerűsítési és kivitelezési munkák befejezése után jelentősen csökken majd az intézmény fenntartási költsége – mondta Juhász Zoltán, Nagykálló Város polgármestere.
Az általános iskola felső tagozatos épületén a közelmúltban kezdődött felújítási munka során már kicserélték a nyílászárókat, ezzel párhuzamosan végzik a fűtéskorszerűsítést is, hogy a következő tanévet már egy kívül-belül megújult intézményben kezdjék a diákok és tanárok.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.