KUNSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 15., szerda 13:52

BEFEJEZŐDÖTT A DAMJANICH ÚTI ÓVODA FELÚJÍTÁSA KUNSZENTMIKLÓSON
A TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00020 kódszámú pályázatnak köszönhetően, közel 70 millió forint Európai Uniós támogatásból újult meg Kunszentmiklóson a Damjanich úti óvoda. Az Intézmény felújítása nem csak városkép formáló beruházás, hanem hozzájárul a településen élők életminőségének javításához is. Az átadott épületet szeptembertől vehetik birtokba az óvodás korú gyerekek, amely nem csak számukra nagy öröm, hanem a szüleik számára is.
A hajdani „Vásári” utcán álló vályogfalú épület egy földszintes, hosszúkás, nádtetős lakóház volt. Bors Károlyné nyomdatulajdonos 1878-ban a városra hagyta az épületet.
Közel 120 év után új fejezet kezdődhet az óvoda lakói számára, hiszen teljesen felújították és átalakították a város „középső”, Damjanich úti óvodáját. A csoportszobák rendkívül elavult és erősen felújítandó állapotú épületben működtek. A fűtés gazdaságtalan, a nyílászárók korszerűtlenek, a csoportszobák, öltözők bútorzatai, padozatai régiek voltak. A mosdókban elavult, régi csempe és kőpadló burkolat volt.
A mostani beruházásnak köszönhetően teljes külső és belső felújításra került sor, melynek következtében megújult az utcai homlokzata, ezáltal visszanyerte az eredeti díszeit. Teljes külső és belső nyílászáró csere történt, megújultak a burkolatok, komplett gépészeti és elektromos hálózat került kiépítésre. Megújultak a belső berendezése és a játszóudvar is további játékokkal bővült.
A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósult meg.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.