BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2019. május 22., szerda 16:43

Kitüntették a tűzszerészeket
2019. április 28-án a Magyar Honvédség tűzszerészei sikeresen emelték ki és hatástalanították a Bozsik Stadionban talált II. világháborús robbanótestet, amely miatt az ott élők biztonsága érdekében kijelölt zónában teljes kiürítést és lezárást kellett elrendelni. A 250 kilogrammos légibomba élesedett gyújtószerkezetét végül zökkenőmentesen sikerült kiszerelni a robbanótestből, és a központi gyűjtőhelyre szállítani.

 
2019. május 22-én, szerdán Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és Hodruszky Csaba elnök által vezetett Helyi Védelmi Bizottság ünnepélyes keretek között köszönte meg a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonáinak, hogy idén már három alkalommal is megvédték Budapest polgárait a rendkívül pusztító bombáktól. Ughy Attila polgármester kiemelte, hogy több mint százezer lakos nevében köszöni meg a honvédség biztonságot nyújtó védelmét, amelyre bármikor lehet számítani, valamint a lakosság kiürítés során tanúsított megértését és szoros együttműködését, az akcióban résztvevő munkatársak gyors és megbízható munkáját.
 
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes elismerését fejezte ki, és levélben köszönte meg a Magyar Honvédség, a tűzszerészek munkáját, illetve Ughy Attila polgármester és a XVIII. kerületi önkormányzat, továbbá a hatástalanításban résztvevők közreműködését. „A Magyar Honvédség tűzszerészei ismét kiváló munkát végeztek; példamutató bátorságukat, elhivatottságukat, esküjükhöz való hűségüket most is legmesszebbmenőkig bizonyították. Szeretteink védelmében, környezetünk megóvásában a honvédekre békeidőben is bármikor számíthatunk!”
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.