HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 28., kedd 13:19

Gazdaságfejlesztési tervek Hajdúböszörményben
Csaknem 700 millió forintból fejleszti az M35 Ipari Park infrastruktúráját Hajdúböszörmény. A 8 hektáros terület kiajánlásában és a leendő befektetők felkutatásában nyújt segítséget a városnak az EDC Debrecen.  
Hajdúböszörmény városa két jelentősebb, összefüggő területű ipari övezettel rendelkezik a város határában, melyek megszerezték az ipari parki címet is. A Hajdúböszörményi Keleti Ipari Park területén megközelítőleg 20 cég talált otthonra. Itt jelenleg kisebb szabad terület áll a befektetők rendelkezésére. A város nyugati részén, az M35-ös autópálya és lehajtójának közvetlen közelében lévő M35 Ipari Park (Nyugati Ipari Park) viszont kevésbé kihasznált, nagyobb fejlesztési területtel rendelkezik.
Az M35 Ipari Park több mint 8 hektáros területének fejlesztésére Hajdúböszörmény 667 millió forintos támogatást nyert 2017-ben. Ebből a forrásból építi ki az ipari park alap-infrastruktúráját: elvégzi a közművesítést és a rendszert ráköti a városi hálózatra.
A fejlesztés része az ipari parkhoz vezető Újvárosi utca korszerűsítése is.  Így a beruházás nemcsak az oda betelepülő vállalkozások számára lesz hasznos, de segíti a városban élőket is. Az útburkolat kiszélesítése és felújítása, a csapadékvíz elvezető csatornák kiépítése, a szükséges közműkiváltások elvégzése is megtörténik. A környéken élők így a korábbinál biztonságosabban tudnak majd közlekedni az Újvárosi utca Árpád utca és a 35-ös főút közötti szakaszán. Az infrastruktúra teljes kiépítése várhatóan 2020 nyarára fejeződik be.
Az M35 Ipari Park 8 hektáros területének fejlesztésében és a jövőbeni befektetőkkel folytatott tárgyalásokban nyújt segítséget Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központ. A megyeszékhely önkormányzati cége 2015-ös megalakítása óta olyan nagy, nemzetközi vállalatok debreceni befektetéseit készítette elő, mint a Continental, a KRONES, a Thyssenkrupp vagy a BMW Group. Az EDC Debrecen megfelelő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a régió iránt érdeklődő cégeknek sikerrel ajánlja befektetési helyszínül a hajdúböszörményi ipari parkot is.
Az együttműködésről megállapodást írt alá Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere és Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője 2019. május 24-én. Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Papp László, Debrecen polgármestere is.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.