KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2019. május 30., csütörtök 10:26

MEGKEZDŐDIK A KÁNTORJÁNOSI 052. HRSZ.-Ú FÖLDÚT SZILÁRD BURKOLATÁNAK KIALAKÍTÁSA
Megkezdődik a KÁNTORJÁNOSI 052. HRSZ.-Ú INGATLANON TALÁLHATÓ FÖLDÚT ALÁÉPTMÉNYÉNEK ÉS SZILÁRD BURKOLATÁNAK, VALAMINT A SZIKKASZTÓÁRKOK KIALAKÍTÁSÁNAK KIVITELEZÉSE

Kántorjánosi Község Önkormányzata 107,556 millió forint 95 %-os intenzitású támogatást nyert a „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szüksége erő- és munkagépek beszerzése” című VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú és 1824420243 azonosító számú projekt megvalósítására.

Kántorjánosi Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a 052. hrsz.-ú ingatlanon található földút aláépítményének stabilizálására, valamint szilárd burkolatának és az út melletti szikkasztóárkok kialakításának támogatására. A projekt keretein belül továbbá 1 db MTZ 892.2 típusú traktor és 1 db Bohr Hamster típusú vontatott földgyalu beszerzése is megvalósul.

A projekt célja, hogy a Kántorjánosi és Nyírgyulaj települések között található önkormányzati tulajdonú földút szilárdburkolatot kapjon, valamint kialakításra kerüljenek az út melletti szikkasztóárkok, így biztosítva a két település között a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést. Ezzel párhuzamosan a beszerzett eszközökkel biztosítható az önkormányzati utak folyamatos gondozása.
A bíráló a beadott pályázatot támogatásra alkalmasnak ítélte meg.

Az eszközbeszerzés megtörtént, valamint a beruházással kapcsolatosan lezárult a közbeszerzési eljárás, és 2019. május 22. napján aláírásra került a Vállalkozási szerződés a legalacsonyabb ajánlatot tevő Nyír-Építő Kft. ügyvezetőjével.
Az építési munkálatok legkésőbbi várható befejezése 2020. február 29. napja.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.A projektről bővebb információt a  oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Tőkésné Csurai Orsolya - munkatárs
Elérhetőség: 44/550-017, email cím:   


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.