BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2019. június 3., hétfő 10:14

Klímatudatosság erősítése Újpesten – Gyermeknapi rendezvény
Újpest Önkormányzata 2019. áprilisa és 2020 májusa között készíti el a kerület klímastratégiáját, amelynek keretein belül meghatározásra kerülnek azok a klímastratégiát érintő döntések, határozatok és elvégzendő feladatok, amelyek definiálják Újpest elkövetkezendő éveit, évtizedeit a klímatudatosság jegyében. A projekt fő feladatai: Újpest klímastratégiájának kidolgozása, a szükséges dokumentumok előállítása és széleskörű szemléletformálási programok megvalósítása. Hosszú távú cél a klímaadaptációs, és klímaváltozást megelőző szempontok érvényesítése.
2019. május 25-én tartották a Családi Napot Újpesten. A rendezvényen számos kiállító változatos programjai közül válogathattak a látogatók. Természetesen színes gyerekprogramokkal és színpadi műsorral is készült az Önkormányzat, minden korosztály megtalálta a számára szórakoztató elfoglaltságot.
A kerület klímastratégiáját bemutató és népszerűsítő KLÍMA PONT sok érdeklődőt vonzott. Amíg a gyerekek PET palackból újrahasznosított virágokat és állatokat készítettek, a kézműves tevékenységen keresztül aktívan gyakorolták az újrahasznosítási szemléteváltást, addig a felnőttek klímaváltozással kapcsolatos tesztet tölthettek ki, amelyből leszűrhették mennyire készültek fel az éghajlatváltozás által felvetett problémákra. A teszt kapcsán felmerülő kérdéseket a KLÍMA PONT szakértőivel vitathatták meg és gyakorlati tanácsot is kaphattak a mindennapokban megvalósítható környezetkímélő megoldásokról. Az iskoláskorú gyerekek is lemérhették tudásukat a számukra összeállított klímavédelmi totóban, de az írni-olvasni még nem tudó óvódásokra is gondoltak a szervezők, nekik rajzos feladatlappal készültek. 
A projekt keretében 2020 májusára elkészül az Újpesti Klímastratégia, valamint a lakossági szemléletformálási akciók segítségével több, mint 5000 újpesti polgárt vonnak be a projektbe.



4 csatolt kép Családi nap 1Családi nap 3Családi nap 4Családi nap 2
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.