BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2019. június 12., szerda 12:54

A bíróság már kimondta, hogy a Fidesz hazudik a zuglói ügyekről
Újra helyreigazítást kér és ha kell, újabb jogi eljárást indít a kormánymédiával szemben Zugló polgármestere. A polgármesteri hivatal működésével kapcsolatos írásokról már korábban is kimondta a bíróság, hogy hazugságok.

A Magyar Nemzet ma megjelent, Zugló volt jegyzőjével foglalkozó írása hazugságokat tartalmaz, ezért Karácsony Gergely helyreigazítást kér, s ha ennek a lap nem tesz eleget, akkor perrel kényszeríti ki azt. Ugyanezt tette a polgármester a Magyar Hírlappal szemben is, amely a Fidesz szócsöveként a bíróság elsőfokú ítélete szerint is hazugságokat közölt. 

A Fidesz zuglói polgármester-jelöltjeként Jelen Tamás januárban nyilatkozott a kerület bérlakásainak felújításáról a Magyar Hírlapnak, egy zuglói mecset építéséről és becsmérlően szólt arról a zuglói alapjövedelemről is, melyet párttársai is támogattak és megszavaztak. A helyreigazításról szóló per ítélete minden pontban Karácsony Gergelynek adott igazat.  A megjelent írás állításai hazugságok voltak, a Fidesz-KDNP politikusa félrevezette a zuglói lakosságot, a lap munkatársa pedig asszisztált ehhez.

A zuglói polgármester tisztában van azzal, hogy mint közéleti szereplő, vele szemben a kritika megengedhetőségének határai tágak. A Fidesz politikusainak gyűlöletkeltésére, a társadalmi csoportok megbélyegzésére alkalmas, hazugságokra épülő kijelentéseivel szemben azonban minden esetben fel fog lépni, akár jogi úton is.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.