GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. június 25., kedd 14:15

Megyénk borvidékei kiemelkedő nemzeti értékek
A Pannonhalmi- és a Soproni Borvidék borai kiemelkedő nemzeti értékek, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat idén immár 18. alkalommal rendezte meg Győr-Moson-Sopron Megye Borversenyét június 20-án, az Apátúr Házban.

Rókusfalvy Pál borász, kommunikációs szakember a borversenyen elmondta, „azért is jók a borversenyek, mert a kóstoló a fajtákon belüli különbségeket alaposabban ki tudja érezni.”

Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke az eseményen elmondta, „érezhető a borokon, hogy a tavalyi kedvezőbb időjárás volt a megyei bortermelés számára. A borbírálaton fehér- és vörösborból is kiemelkedő tételeket is kóstolhatott a zsűri.” Majd hozzátette, „a konferencián országos hírű előadók tartottak előadást a bor és marketing, valamint a bor és a gasztronómia kapcsolatáról, bortörténetről és más, a bortermelőket érintő agrárinformációkról.”

A borkonferenciát a PH-Érték elnevezésű, új, közösségi borminőségi kezdeményezés mutatkozott be.

Idén közel száz a Pannonhalmi – és a Soproni Borvidékről származó bor közül választották ki a szakemberek a legjobban sikerült italokat. A megye legjobb fehérbora a Cseri Pincészet Quartus Rajnai Rizlingje, a legjobb vörösbora pedig az Iváncsics Pincészet Quartett Cuvee-je lett. Emellett kilenc különdíjat is kiosztottak.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.