BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2019. június 27., csütörtök 17:25

Megduplázódó támogatások Ferencvárosban
Duplájára emelik az iskolakezdési támogatást és minden év október 1-jén egyszeri 6000 forintot kapnak azok a 65 év feletti lakosok, akik a kerületben élnek. A fideszes többségű testület erről mai ülésén döntött. A kerület gondos gazdálkodásának eredményeképpen szabadon felhasználható 2,7 milliárd forintos keretét többek között felújításokra és a családok, valamint idős korúak támogatására fordítja a ferencvárosi önkormányzat.
Dupla iskolakezdési támogatás
A ferencvárosi családok iskolakezdési támogatásként az eddigi 6.000,- forint dupláját, 12.000,- forintot kapnak tanulónként. A tanévkezdés minden évben jelentős terhet ró a családokra. A taneszközökön kívül egyéb felszerelések megvásárlása is szükséges, melyekhez nagy segítséget nyújt a támogatás. Így egy két gyermekes család 24.000 forint támogatással kezdheti az új tanévet. Ferencvárosban jelenleg mintegy 2000 családban nevelnek két gyermeket. Gyermekenként további 12.000 Ft támogatással így jelentősen enyhíthető a tanévkezdéssel járó kiadások terhe családonként.
65+ program - új támogatás az idősebbeknek
Ferencvárosban az idei évtől minden évben egyszeri 6000 Ft kerül a kerületben élő 65 év felettiek számlájára. Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság előterjesztése alapján fogadta el a fideszes többségű testület az új, egyedálló támogatást. A pénzbeli juttatást október 1-jén az Idősek Világnapja alkalmából juttatják el a 65 év feletti kerületi lakosoknak a korosztály tisztelete és megbecsülése jeléül. Az új támogatásra mintegy 10 000 idős korú jogosult Ferencvárosban.
FIT- fiatalok internet hozzáférési támogatása
A ferencvárosi 14-24 év közötti diákok számára internet használati hozzájárulást biztosít a fideszes önkormányzat. Az internet használat elengedhetetlen a tanulmányaik folytatásához is, ezért havonta 2 000 forint  támogatást vehetnek igénybe a diákok, amelynek folyósítására tanulmányi félévenként egy összegben kerül sor. 
Ferencváros terültén közel 6 000 fő 14 és 24 év közötti diák él.
Ferencvárosi diák bérlet
Bácskai János fideszes polgármester kérésére a testület helyi utazási bérlet támogatást is biztosít a tanév idejére. Ennek értelmében azok a IX. kerületben legalább 6 hónapja lakcímmel rendelkező nappali tagozaton tanuló diákok, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, és folyamatosan eleget tesznek iskolalátogatási kötelezettségüknek, helyi utazási bérletet kaphatnak egész évre. A bérlettámogatás bevezetésével a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek iskolába járási kötelezettségük teljesítéséhez kapnak segítséget, ezzel is enyhítve a családok terheit.
A támogatások összértéke mintegy 130 millió forint.  Az Önkormányzat Egészségügyi, Szociális és Sport bizottsága előterjesztése alapján rendeletmódosítással ad lehetőséget a forrás biztosítására.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.