BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2019. július 11., csütörtök 11:31

Ne nézzetek birkának! – forrong a csepeli ellenzék
Hírzárlat alatt tartja az ellenzéki média a csepeli koalíciós egyeztetéseket, aminek jó oka van. Az „összefogás” ugyanis a valóságban a 2010 előtti szocialista politikai elit visszatérése és a fővárosi pártvezetők diktátuma. Ezzel pedig sokan nem azonosulnak. Annál is inkább, mert a visszatérő szocialistákhoz köztörvényes bűncselekmények kapcsolódnak. A Csepeli Hírmondó kereste meg a tiltakozó ellenzéki vezetőket.
Június 25-én az MSZP leváltotta Takács Mónikát, a párt csepeli polgármester-jelöltjét. A politikus asszony az MSZP egyik nagy közvagyon-lenyúlásának, a Csepeli Munkásotthonnak az igazgatója. Ám úgy gondolta, hogy jelöltsége lehetőség arra, hogy saját csapatot építsen. Függetlenedni próbált Szenteczky Jánostól és Bangóné Borbély Ildikótól, a szocialisták helyi vezetőitől. Vesztére.
A Momentum, a Jobbik, az LMP helyi vezetői és dr. Szabó Szabolcs ellenzéki politikus Takács Mónika visszahívása után közösen tiltakoztak. A Momentum előválasztást követelt. Dukán András, a Momentum vezetője a Csepeli Hírmondó megkeresésére – vélhetően a pártközpont utasítására – már nem hangoztatta követelésüket, az LMP részéről pedig azt jelezték, hogy nincs hivatalos döntés. Szabó Szabolcs is hallgat a témáról a közösségi oldalán. Pákozdi József, a Jobbik képviselője azonban keményebb diónak bizonyult, és le is tiltották:
„A Jobbik vezetősége letiltott a nyilatkozatról, mert nem értettem egyet azzal, hogy az ellenzék Erdősi Évát jelöli polgármesternek. Én a korábbi megállapodáshoz tartottam magam, vagyis Takács Mónika jelöltségét támogattam. Egy széleskörű, civil társadalmi összefogás mellett vagyok, amelynek tisztességes és vállalható jelöltjei vannak. Ebbe nem fér bele, hogy a 2010 előtti gárdát visszahoznák a csepeli önkormányzat irányításába. A Jobbik vezetősége szerint én csak a konfliktusokat generálom, hogy nem értek egyet azzal, amit helyi szinten ránk akarnak erőltetni. Az ellenzéki tárgyalásokon már nem képviselhetem a Jobbikot, ezért a részleteket sem ismerem, hol tart az összefogás. Ezek után igazából nem is érdekel, miről tárgyalnak.” – fogalmazott Pákozdi József, a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője Csarnai Attilának, a Csepeli Hírmondó munkatársának. 
Most a csepeli DK alelnöke követel előválasztást  
Kál Károly, a Demokratikus Koalíció csepeli alelnöke is megszólalt. Nem mást állított a legnagyobb közösségi oldalon, mint hogy birkának nézik őket, és a vitát csak előválasztással lehet feloldani:
„Tessenek, vagy legyetek szívesek előválasztást tartani Csepelen! Van két jelölt, legalábbis én ezt látom hallom. Adjuk meg a köznek azt a lehetőséget, hogy döntsön arról, ki képviselje Csepel lakosságát polgármester jelöltként az őszi helyhatósági választáson. Ha már úgy is erre hivatkozva cselekszik mindenki.” – fogalmazott a politikus.
Kiáltványát árnyalja, hogy állítása szerint magánemberként nyilatkozott, amit alátámaszthat Gy. Németh Erzsébet hozzászólása: „Kedves Karcsi! Van öt párt által jelölt és támogatott csepeli polgármester-jelölt Erdősi Éva személyében. Nem segíted Borbély és a fideszes lakájok leváltását az ilyen felvetésekkel, még ha magánemberként, a saját oldaladon is teszed közzé! Most együttműködésre és közös munkára van szükség! A váltás és döntés indokait szívesen elmondom, akár telefonon is, Neked!”

 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.