BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2019. július 19., péntek 12:09

Csak a már korábban engedélyezett fákat vágják ki a Szentendrei úton!
Bús Balázs polgármester megbeszéléseket folytatott a BKK illetékes szakemberivel a Szentendrei úton történő útépítés miatt tervezett 62 db fa kivágásának felülvizsgálata ügyében. Ennek köszönhetően mindösszesen a korábban engedélyezett 25 fa kivágására kerül sor az útépítéshez kapcsolódóan.


Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az index hírportálon értesült arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. által végzendő Szentendrei úti útfelújítás kapcsán jóval több fa kivágást tervezi, mint amelyre engedély van.
Bús Balázs polgármester ezért egyeztetést folytatott a fák védelme érdekében. A megállapodás szerint, csak azokat a fákat vágják ki, amelyek az útépítés miatt szükségesek és a kivitelező rendelkezik az engedélyekkel. Ez 25 fát érint a területen, illetve további egy fa esetében, amely magánterületen van, alakító metszés végzése is elegendőnek bizonyul. A BKK pedig vállalta, hogy azokról a fákról, amelyek nem rendelkeznek engedéllyel, aktuális állapotfelmérést végeztet a Főkert Nonprofit Zrt. szakembereivel.
A polgármester bízik abban, hogy a megállapodás környékbeliek megnyugtatására szolgál.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.