BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2019. július 29., hétfő 09:51

Villámcsapás és életmentés a csepeli strandon
Közvetlenül egymás után két villámcsapás érte a Csepeli Strandfürdő területét július 28-án, vasárnap délután. Az ott dolgozók felkészültségének, és a várható tömeg miatt megerősített egészségügyi szolgálatnak köszönhető, hogy nem történt tömeges katasztrófa.
Amikor a strand munkatársai észlelték a vihar közeledtét, megkezdték a fürdőzők kiterelését a medencékből, és a strand kiürítését. Az első villámcsapás egy fát ért, ami alatt éppen ketten tartózkodtak. Egy 15 éves fiú és a keresztapja. Közvetlenül ez után még egy villámcsapás jött, ami egyenesen az egyik medencébe csapódott. Szerencsére - a strand előrelátó dolgozóinak köszönhetően – nem volt már benne senki. Különben tömegszerencsétlenség történt volna, és a villámsújtotta fa alatti sérültekkel sem tudnak időben foglalkozni.
Mindketten súlyosan megsérültek. A fiú annyira, hogy nála azonnali újraélesztésre volt szükség. Ezt a strand egészségügyi szolgálata tudta a helyszínen megkezdeni, miközben a mentőket is riasztották. Úgy tudjuk, hogy a mentés mindvégig gyorsan és szakszerűen folyt. A két sérültet már úgy tudták a mentők elszállítani, hogy állapotuk stabilizálódott. A villámcsapás alattomosan veszélyes, órákkal a történtek után is lehetnek súlyos következményei. Ez esetben információink szerint nem történt baj, és a sérültek hozzátartozói is megköszönték a segítségnyújtást. 
Itt érdemes megemlíteni, hogy ellentétben azzal, amit a Blikknek egy állítólagos szemtanú állított, a strand vezetősége időben kiküldött mindenkit a medencékből, és a strandról is. Sajnos a történtek után más állítólagos szemtanúk azt is elhíresztelték, hogy a sérültek meghaltak.

 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.