KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. augusztus 1., csütörtök 13:27

Terv szerint halad a vásárcsarnok felújítása
Elkészült a garázsok közötti parkoló és az ütemtervnek megfelelően zajlanak a komlói vásárcsarnok külső és belső renoválási munkálatai. A több mint 700 millió forintos, háromnegyed részben európai uniós forrásból finanszírozott beruházás adventre készülhet el.
A rossz állapotban lévő épületek elbontásával és a telkek egybenyitásával kibővítik a komlói vásárcsarnok parkolóit: a garázsok közötti 30 várakozóhely aszfaltozásán túl is vannak a kivitelezők, rövidesen pedig további 60 fog elkészülni. A felújítási munkálatok végére a parkoló nemcsak piacnapon, hanem bármely hétköznapon is igénybe vehető lesz.
A Berek utcai épület belterében is jól haladnak a munkálatok. A hőszigetelés és az új nyílászárók beépítése, valamint a belső gépészeti és villamossági elemek energetikai korszerűsítése jobb és igényesebb körülményeket teremt a kereskedőknek és a vásárlóknak is.
„Példátlan nagyságrendű építkezéssorozat folyik jelenleg is a városban, hiszen több, százmilliós nagyságrendű beruházáson dolgozunk egyszerre. Ezért is nagy öröm számomra, hogy a vásárcsarnok felújításával időterv szerint tudunk haladni. Az építkezés helyszínén már látható felújítások alapján biztos vagyok benne, hogy ez a renoválás sok örömet fog szerezni a komlóiaknak” – reménykedett Polics József polgármester.
Az épületet műszaki átadása 2019 októberében, használatba vétele pedig novemberben várható. Az önkormányzat tervei szerint az advent heteiben vissza is költözhetnek a kereskedők.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.