BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2019. augusztus 31., szombat 12:34

Csepelen is lophatott, csalhatott az ellenzéki kampánycsapat tagja
Legalább nyolcszorosan büntetett előéletű az a férfi, aki a csepeli ellenzéki pártok kampánycsapatának tagjaként meglophatta egy másik ellenzéki szervezet vezetőjét. Újságcikkek alapján Hazafi Attilát utoljára 2013 februárjában sújtotta jogerősen négy év börtönbüntetéssel a Szegedi Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett befolyással való üzérkedés miatt.

Lehetséges, hogy Hazafi Attila vállalkozókat is megkeresett Csepelen, és pénzért cserében különböző előnyöket, megbízásokat ígért nekik a DK-Momentum-MSZP-Jobbik-LMP összefogás győzelme esetére. Kérjük olvasóinkat, hogy ha valakit szintén hitegetett, megkárosított a képeken látható férfi, jelentkezzenek a rendőrségen!

Az MSZP központjából ajánlották a bankkártyaadat-tolvaj tanácsadót

2019. július 28-án telefonon hívták fel Csizek Csabát, az önkormányzati választásokon ellenzéki oldalon induló Buckai Szövetség Egyesület vezetőjét. Egy hölgy azt mondta neki, hogy az MSZP központjából beszél, és hamarosan keresni fogja őt Hazafi Attila, a párt szakértője, tanácsadója, hogy az együttműködés lehetőségeiről beszéljenek. Hazafi ezt követően egy órán belül telefonált, majd negyven percen belül meg is érkezett Csepelre Csizek irodájához. A férfi visszautasította, hogy nyílt téren, a Csepel Plazában vagy a csepeli McDonald’s parkolójában találkozzanak az ügy állítólagos titkos, mások által nem hallható természete miatt – mondta el Csizek Csaba, a Buckai Szövetség Egyesület vezetője a Csepel.hu-nak.

Az MSZP tanácsadója sokat beszélt, sokat ígért, sokáig marasztaltra magát, evett-ivott, lerázhatatlanul pimasz vendégnek bizonyult, miközben nem mondott semmi érdemit. Tárgyalás közben – állítása szerint – telefonon beszélt Komjáthi Imre MSZP-alelnökkel meg másokkal is. Mindeközben pedig – mint kiderült - ellopta vendéglátója bakkártya-adatait, amivel többször is fizetett a Tinderen – emelte ki Csizek Csaba.

Az egyesület vezetőjének az volt a szerencséje, hogy viszonylag kevés pénz volt a számláján. Amikor másnap kiderült, hogy elfogyott a pénz a kártyájáról, a bankba sietett, ahol megmutatták neki a tudtán kívüli átutalásokat. Azt is, hogyan sorakoznak a bank rendszerén a következő tinderes tételek, amelyek csak a pénz elfogytával nem kerültek átutalásra. Csizek hamar rájött, ki lehet a tettes.

„Felhívtam az MSZP-s tanácsadót, aki nem tagadta, hogy ő használta a bankkártya-adataimat. Ám azt állította, hogy csak kisebb összeget költött a bankszámlámról, és azt is vissza akarta adni. Napokig hitegetett, de aztán nem fizetett vissza semmit” – mondta el Csizek Csaba a Csepel.hu-nak.

Az egyesület vezetője a szocialistákat is megkereste a történtekkel kapcsolatban. Ők azt mondták neki, hogy ha a Hazafi Attila meglopta, akkor az magánügy. Végül a bank fizette vissza a 63 ezer forintos kárát, ő pedig rendőrségi feljelentést tett Hazafi Attila ellen. Érdekesség, hogy amikor a Pesti Srácok megjelentette a történetét, Hazafi Attila ismét felhívta Csizek Csabát, és azt kérte tőle, hogy indítsanak sajtópert a lap ellen. Amikor ezt visszautasította, Hazafi ügyészségen tett rágalmazási, valamint hamis vád miatti perrel fenyegette meg Csizek Csabát, „teljes megsemmisítést” ígérve neki – emelte ki az ellenzéki szervezet vezetője.

A Buckai Szövetség Egyesület vezetője közben rájött, hogy korábban is beszélt már ezzel az illetővel Baranyi Krisztina kampánya miatt. De akkor nem tudta sem azt, hogy mire képes, sem azt, hogy milyen a múltja. Kiemelte: szörnyűnek tartja, hogy ilyen emberek lehetnek bármilyen párt, bármilyen döntéshozatali szerv vagy csoportosulás közelében.

Kérdésre válaszolva Hazafi Attila azt sem tagadta, hogy őt marasztalt el 2013-ban a Szegedi Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett befolyással való üzérkedés bűntettében.

Akkor az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy a vádlott korábban is követett el hasonló bűncselekményeket. Ezért volt indokolt egy ilyen megrögzött bűnelkövetővel szemben a törvény nagyobb szigorával fellépni. Az I. fokú bíróság eltúlzottan enyhe ítéletet hozott, ezért döntött az ítélőtábla a súlyosbítás mellett. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye – írta akkor a Békés megyei hírportál, a Beol.hu.

Az ellenzék tagad

Miután a sajtóban megjelent, hogy a csepeli ellenzéki pártok kampánycsapatában dolgozó Hazafi sokszorosan elítélt bűnöző lehet, a csepeli MSZP többpárti közleményt adott ki. Állításuk szerint sem ők, sem a többi párt nem áll semmilyen formális kapcsolatban Hazafi Attilával, és minden más állítás fideszes hazugság. „Felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezze be a csepeli demokratikus ellenzék lejáratását célzó hazug mocskolódást!” – zárták közleményüket.

A fényképeknek azonban nincs pártállásuk. Azokon pedig az látható, hogy a fővárosi kampánycsapat pólójában, máskor MSZP-s pólóban, a kampánycsapat tagjaként, MSZP-s, DK-s, momentumos, LMP-s politikusokkal mutatkozik az ismét bűncselekménnyel vádolt férfi.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.