GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. szeptember 5., csütörtök 09:30

Új egészségház épült Győrzámolyon
Győrzámoly Község Önkormányzata, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával sikeresen pályázott a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű pályázati konstrukcióra.

A projekt átfogó célja a TOP célkitűzésekkel és a TOP-4.1.1-15 pályázati felhívásban foglaltakkal összhangban az egészségügyi alapellátáshoz való hozzáférés minőségének javítása, az ellátás hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozása volt. A pályázat célja az egészségügyi szolgáltatások és infrastrukturális feltételek korszerűsítése volt, valamint a hozzáférés egyenlőtlenségeinek akadálymentesítéssel történő mérséklése. A meglévő eszközparkot az életmentés, új szűrővizsgálatok elvégzése és az egészségügyi alapellátás lehetőségeinek szélesítése érdekében új eszközökkel bővítették.

Az új épületben a gyermekorvosi-, védőnői- és fogorvosi rendelő is helyet kapott, mindegyikhez elkülönített váró tartozik. Létrejött egy multifunkciós terem is a prevenciós tevékenységek ellátására, emellett különböző kiszolgáló helyiségeket, vizesblokkokat és akadálymentes mosdót is kialakítottak. Az új építésnek köszönhetően megvalósulhatott a teljes körű, fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés is.

Az új egészségház olyan szolgáltatás-szemléletű, az esélyegyenlőség elveihez igazodó rendelő lett, amelyben az orvosi, egészségügyi és tanácsadói szolgáltatások színvonala és a modern orvostechnikai és informatikai eszközök alkalmazása a településen élők életfeltételeit, életminőségét jelentősen javítja. A fejlesztés révén az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztései hozzájárulnak a Semmelweis Tervben és az "Egészséges Magyarország 2014-2020" c. Egészségügyi Ágazati Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósulásához is.

A projekt a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg; a konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal volt. A beruházás teljes költsége 205.501.269 Ft, amelyből 100.814.013 Ft a támogatás összege.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.