NOSZLOP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2019. szeptember 16., hétfő 13:15

Orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása Noszlop településen
Sajtóközlemény
Orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása
Noszlop településen
 
 
Noszlop Község Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-4.1.1-15 jelű, Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhívásra sikeresen pályázott. Így az „Orvosi rendelő és szoláglati lakás felújítása Noszlop településen” című projekt támogatásban részesült.
A támogatási konstrukció keretében igényelt támogatás: 10,988 millió forint
A projekt bekerülési költsége: 20 millió forint
A szükséges 8,435 millió forintos önrészt Noszlop Község Önkormányzata biztosította.
A pályázat által a 8456 Noszlop, Sport utca 6. szám alatti Orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítására került sor ezzel egy energiatakarékos többfunkciós, költséghatékonyt épületet teremtve a település lakosságának a számára.
 
 
Noszlop településen a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a Noszlop, Sport utca 6. (75/1) szám alatti önkormányzati tulajdonú Orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása, 10,988 millió forint európai uniós támogatás segítéségével 2019. április hónapban.
A korszerűsítés során az épület teljes tetőszerkezete megújult új nyílászárók kerültek beszélésre az orvosi szolgálati lakás épületén, valamint egy új 26 négyzetméter nagyságú fogorvosi rendelővel bővült a komplexum.
A fejlesztés célja a háziorvosi szolgálatnak és a lakásnak, továbbá fogorvosi rendelőnek helyt adó épület infrastrukturális fejlesztése és a szolgálat hosszú távú működtetésnek biztosítása. A projekt elősegíti az orvosok és az egészségügyi dolgozók munkafeltételeinek a javítását. A felújítás által az egészségügyi szolgáltatásokat (orvosi és fogorvosi) a településen élők egy helyen tudják igénybe venni. A felújítással egy korszerű az egészségügyi elvárásoknak is megfelelő, energiatakarékos, ezáltal költséghatékony akadálymentesített épület jött létre. Az épület hőszigetelése által a működési költségek csökkentek, így inkább biztosított a hosszútávú fenntarthatóság. A fejlesztések által a településen és a társtelepülésen élők magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásokhoz juthatnak. A beruházás 1600 embert érint Noszlop, Oroszi és Bakonypölöske településeken.
A projektről bővebb információt a  oldalon olvashatnak
 
További információ kérhető:
Felső Sándor polgármester
Elérhetőség: 06/88/505-820; polgarmester@noszlop.hu


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.