GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. október 1., kedd 10:09

12 férőhelyes bölcsőde épült Tényőn
Tényő Község Önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával egy új, 12 férőhelyes bölcsőde kialakítására nyert pályázati forrást, melynek kivitelezési munkálatai az elmúlt hetekben fejeződtek be.
 
Az elkészült épület méltán nevezhető Tényő egyik új színfoltjának. Az organikus építészeti stílusban kialakított épület nemcsak szép, hanem sok kisgyermekes szülő életét könnyíti majd meg a településen, hiszen az eddigi megoldás helyett most egy korszerű intézmény várja a 3 év alatti helyi kisgyermekeket.
 
A 172 négyzetméter nettó alapterületű épületben helyet kapott a 12 fős bölcsődei funkcionális egység, egy önálló bölcsőde vezetői szoba és betegszoba is. A kialakításnál a praktikusság és az egészséges környezet biztosítása fontos szerepet kapott. A csoportszobák kitűnő természetes megvilágítással rendelkeznek, míg a praktikusság jegyében a főszobához ágytároló és játéktároló is tartozik.
A bölcsőde udvarán kialakításra került egy árnyékoló ponyvával fedhető terasz, ahol jó időben csoport- és szabadtéri foglalkozások tartására is lehetőség van. A projekt keretén belül olyan, a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges új kül- és beltéri bútorok, eszközök, berendezések, játékok beszerzése is megvalósult, melyek segítik a környezetbarát szemléletmód és az egészséges életmód szokásainak megalapozását.
 
A 2017. májusi támogató döntést követően közbeszerzés keretén belül került kiválasztásra az Euro-Generál Zrt, mint kivitelező, aki a teljes beruházást végezte. A teljesen új épületben kialakításra kerülő bölcsőde komplexen akadálymentes.
 
Tényő Község Önkormányzata nagyon hálás Delbó Marika néninek, aki felajánlotta a telket a bölcsőde fejlesztéséhez.
 
A projekt menedzsment feladatait a konzorciumi partner, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat látta el. A Széchenyi 2020 projekt keretében új munkahellyel is bővült a foglalkoztatottság Tényőn.
 
További információ:
Varga Gábor polgármester
(96) 468-026
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.