DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. október 3., csütörtök 12:44

Döntött Magyarország Kormánya - két új középiskola és Művészetek Háza épülhet Dunakeszin
2019. október 02-án hivatalos sajtótájékoztatót tartott Dióssi Csaba, Dunakeszi Város polgármestere és Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Hivatalosan is bejelentették, hogy Magyarország Kormánya támogatja és nemzetgazdasági szempontból kiemeltem jelentőségű ügynek nyilvánította, hogy két új középiskola és Művészetek Háza épülhessen Dunakeszin.
 

„Kivételes lehetőség előtt áll városunk, köszönjük az óriási bizalmat! Kormánydöntés alapján előkészíthetjük az itt élők számára fontos két új középiskola és Művészetek Háza megépítését. Büszke vagyok arra a közöségre, akikkel évek óta együtt dolgozunk Dunakesziért, akikkel képesek voltunk megszerezni a lehetőséget és képesek leszünk megvalósítani álmainkat.” - mondta a sajtótájékoztatón Dióssi Csaba.


Dunakeszi az egyik legnépszerűbb agglomerációs település, a KRAFT-index rangsora alapján a Dunakeszi járás a legfejlettebb és legnagyobb fejlődési potenciállal bíró magyar kistérség.
Az elmúlt kilenc évben a bölcsődei férőhelyek száma 102%-os, míg az óvodai férőhelyeké 28%-os növekedést mutatott, valamint két új általános iskola kezdte meg működését a városban. Dunakeszin társadalmi kommunikációra alapozva, lakossági igényekre reagálva születnek meg a stratégiai lépések és fejlesztési döntések. Valószínűleg ennek is köszönhetően egy reprezentatív felmérés szerint a lakosság 76%-a elégedett a város fejlődésével, és a városvezetés munkájával.

 Dióssi Csaba, Dunakeszi Város polgármestere a felnővő generáció érdekeit szem előtt tartva pályázott két új középiskolai intézmény létesítésére Dunakeszin. A fejlesztési projekt volumenére való tekintettel Dióssi Csaba polgármester elmondta: „Úgy érzem, az a csapat, amely most a rajtvonalhoz áll, képes lesz egy ekkora megaberuházás koordinálására, menedzselésére, és úgy látom, így jó eséllyel kezdheti meg működését 2022 szeptemberében Dunakeszin a mi két új középiskolánk.”

 
Polgármester úr az eseményen megmutatta azt az időkapszulát is, amelybe a – most még fiatal - leendő tanulók leírják, számukra milyen álmaik iskolája!


A városban jelenleg egy gimnázium működik, amely a 2018-as felmérés szerint Pest megyében a 2. helyen áll a ranglistán. Az intézmények megépülésével új lehetőségek nyílnak meg a helyi fiatalok számára. A fejlesztések megvalósulásával minden dunakeszi család számára elérhetővé válna a helyben oktatás-nevelés a bölcsődétől, óvodán, általános iskolán át a középfokú képzésekig.
 

„Városunk fiataljait most kell segíteni, mert így lesz biztos a jövő” – hangsúlyozta Dióssi Csaba polgármester a sajtótájékoztatón.
 

Dunakeszi önkormányzatának fő célja, hogy a lakosságnak helyben biztosítson szórakozási lehetőséget. A régióban egyedülállóan színvonalas programok színesítik a város mindennapjait, a Művészetek Házának megépülésével azonban a Dunakanyar meghatározó oktatási és kulturális színhelyévé válhat a város. Szintén kormányzati döntés értelmében 2023-ra épülhet fel a Művészetek Háza, amely egy alapfokú művészeti iskola mellett 750 férőhelyes színház- és koncertteremet, tánc- és kamaratermet is működtet majd.

 
Amikor megkérdeztük a város polgármesterét, mi a motivációja, így válaszolt: „Dunakeszi a Mi városunk. Azoké az édesanyáké és édesapáké, akik itt nevelnek gyermeket. Minden, amit teszünk, értük is tesszük. Azért akarunk fejlődni, hogy legyen sok-sok érték, amit tovább adhatunk azoknak a fiataloknak, akik itt nőnek fel, és megszeretve ezt a várost, amikor eljön az idő, itt is akarnak családot alapítani. Mi itt Dunakeszin mindannyian hosszú távra tervezünk.” – hangsúlyozta Dióssi Csaba polgármester.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.