FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. október 4., péntek 13:34

BEFEJEZŐDTEK A KIVITELI MUNKÁK A „FONYÓD A FEJLŐDÉS ÚTJÁN – ÓVODA KÜLSŐ ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA” MEGNEVEZÉSŰ PROJEKTBEN.
Sikeresen zárult a fonyódi óvoda külső energetikai fejlesztését célzó projekt a Balaton déli partján található városban. A felújított óvoda átadása 2019. október 4-én történt meg. A projekt címe: „Fonyód a fejlődés útján – Óvoda külső energetikai felújítása” Kódszáma: TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00009. A 100 %-os támogatottságot élvező projekt 150 millió Forint támogatásból valósult meg.
 
Fonyód Város Önkormányzata 2017.08.15-én támogatási kérelmet nyújtott be a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül megjelent „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívására. A benyújtott pályázat 2018. január 12-én 150 millió Forint támogatásban részesült.
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja a Fonyód Fő u. 25. sz. alatt található óvoda épületének hatékonyabb energiafelhasználás és racionálisabb energiagazdálkodás céljából történő energetikai infrastrukturális fejlesztése. Az intézmény energia-felhasználása az energetikai felmérés során megállapítottak szerint nagyon magas volt, csakúgy, mint az üvegházhatású gázok kibocsátása. Ebből adódóan a gazdaságos működtetés miatt volt égető szükség erre az energetikai fejlesztésre.
 
Az épület villamosenergia-fogyasztásának részbeni kiváltása céljából a tetősík egy részén közel 90 napelemes energiatermelő panel került elhelyezésre.
A fejlesztés magában foglalta még a rosszul szigetelő külső nyílászárók cseréjét, a tető hőszigetelését, a külső lábazati és homlokzati hőszigetelést, az elavult kazán cseréjével a fűtési és használati melegvíz rendszer korszerűsítését, valamint a külső világítótestek cseréjét. Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően várhatóan a fűtésre felhasznált földgáz mennyisége jelentős mértékben lecsökken, mely az ehhez kapcsolódó kiadások mérséklését is eredményezi majd. Ennek köszönhetően az épület működtetése során az üvegházhatású gázok kibocsátása nagymértékben csökkenni fog. A napelemes rendszernek köszönhetően jelentős elektromos áram megtakarítás érhető majd el.
 
Összességében a projekt tehát hozzájárul Magyarország Kormányának azon célkitűzéseihez, mely az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés megvalósítását támogatja.
 
A projektről bővebb információt a www.fonyod.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Fonyód Média Nonprofit Kft. - Nagy Tamás sajtóreferens
Tel: +3620/3215054, e-mail: media@fonyod.hu


1 csatolt dokumentum 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.