BUDAPEST FŐVÁROS XVI. kerület Önkormányzata
2019. október 24., csütörtök 15:23

Reformátorok tere - új csúszdapark - közlemény
A Reformátorok terén létesített csúszdaparkkal kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk. Önkormányzatunk mind a pályáztatás, mind a szerződéskötés, mind a kivitelezés, üzembe helyezés során a vonatkozó jogszabályok maximális betartása mellett járt el. A csúszdákra vonatkozó szükséges minősítések megtörténtek – ezt igazolja a TÜV Rheinland Kft. 2019. IX. 30. napján kelt, 28250830001 számú ellenőrzési jegyzőkönyve –, az átadás-átvételi eljárás rendben lezajlott, próbaüzem történt.

Álláspontunk szerint az Önkormányzat mulasztást nem követett el.
A csúszdák átadása a lakosság részére minden szükséges intézkedést betartva történt, továbbá figyelmeztetéssel, hogy mindenki saját felelősségére használhatja a csúszdákat.
 
A csúszdaparkkal kapcsolatos néhány sajnálatos visszajelzés következtében a parkot az Önkormányzat lezárta majd felülvizsgálta és egy átalakítással lassabbá tette a csúszdákat a gyerekek száz százalékos biztonságának garantálása érdekében, hogy örömmel használhassák a jövőben, mint a kerület többi, családi szabadidős programot biztosító játszótereit, parkjait.

Az átalakítás után a TÜV Rheiland Kft. 2019. X. 21-én újabb üzemminősítést adott ki a csúszdákra 28250839_002-es számú ellenőrzési jegyzőkönyvvel, a minősítés után következett a próbaüzem, amelynek során a gyerekek örömmel használták a csúszdákat és azt a visszajelzést adták, hogy lassabbak lettek a csúszdák, mint korábban. Ezután 2019. október 23-án átadtuk ezeket a nagyközönség számára.
A csúszdák helyes használatát a parkban tájékoztató táblák jelzik.  A Reformátorok terén található játszótér népszerűségét az is mutatja, hogy naponta több százan keresik fel.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.