KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. január 27., hétfő 14:16

SZILÁRD BURKOLATOT KAPOTT KÁNTORJÁNOSIBAN A 052. HRSZ.-Ú INGATLANON TALÁLHATÓ FÖLDÚT
BEFEJEZŐDÖTT a KÁNTORJÁNOSI 052. HRSZ.-Ú INGATLANON TALÁLHATÓ FÖLDÚT ALÁÉPTMÉNYÉNEK ÉS SZILÁRD BURKOLATÁNAK, VALAMINT A SZIKKASZTÓÁRKOK KIALAKÍTÁSÁNAK KIVITELEZÉSE
 
Kántorjánosi Község Önkormányzata 107,56 millió forint, 95 %-os intenzitású támogatást nyert a „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szüksége erő- és munkagépek beszerzése” című VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú és 1824420243 azonosító számú projekt megvalósítására. A támogatás forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

 A fejlesztés eredményeként a 052. hrsz.-ú ingatlanon található földút aláépítményének stabilizálása, valamint szilárd burkolata és az út melletti szikkasztóárkok kialakítása valósult meg. Az építési munkálatok 2019. november 22.-én véget értek, az út forgalomba helyezése folyamatban van.
A projekt keretein belül továbbá 1 db MTZ 892.2 típusú traktor és 1 db Bohr Hamster típusú vontatott földgyalu beszerzése is megtörtént. A beszerzett eszközök működtetésére az Önkormányzat 1 fő kezelőszemélyt foglalkoztat.

A projekt célja, hogy a Kántorjánosi és Nyírgyulaj települések között található önkormányzati tulajdonú földút szilárdburkolatot kapjon, és kialakításra kerüljenek az út melletti szikkasztóárkok, így biztosítva a két település között a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést. Ezzel párhuzamosan a beszerzett eszközökkel biztosítható az önkormányzati utak folyamatos gondozása.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projektről bővebb információt a  oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Tőkésné Csurai Orsolya - munkatárs
Elérhetőség: 44/550-017, email cím:   


1 csatolt dokumentum SAJTÓKÖZLEMÉNY
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.