BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2020. február 10., hétfő 11:01

Feljelentés csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt Erzsébetvárosban
Erzsébetváros önkormányzata 2020. 02. 07-én feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt.
2019 augusztusában az Erzsébetváros Kft. és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft. között az Erzsébetváros kártya üzemeltetésére 2 évre szóló szerződés jött létre, mely 43 millió forint megbízási díjat tartalmazott. 2020 januárjában belső ellenőri vizsgálat indult az ügyben, mely során több szabálytalanság került megállapításra: többek között, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.
Az Erzsébetváros kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. Tavaly - a választások évében - az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el az Erzsébetvárosi kártya működtetésére, valamint különböző akciókra. Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite akció 73 millió forintba, a propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek. Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki.
A jelenlegi kártyarendszer alapos felülvizsgálatra szorul, annak érdekében, hogy a továbbiakban az Erzsébetváros kártya valóban a kerületi lakosok és a helyben működő vállalkozások érdekeit szolgálja.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.