FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 4., szerda 16:51

Fonyódon elégedettek a vendégéjszakák számával!
Az elmúlt időszakban néhány internetes portál közölt egy hírt, mely szerint Fonyódon jelentősen lecsökkent a vendégéjszakák száma 2019-ben, mindezt a Központi Statisztikai Hivatal kimutatására hivatkozva tették.
A cikk azonban félreérthető, hiszen azt nem hangsúlyozza a szerző, hogy a kereskedelmi szálláshelyek forgalmáról készült kimutatás, a magánszálláshelyek adatai ebben nem szerepelnek.

Tekintettel arra, hogy a Fonyódligeten lévő Erzsébet Tábor az elmúlt nyáron nem üzemelt, valamint a Bélatelepi Napsugár Kempingben is felújítás zajlott, így természetesen a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak számában megjelenik csökkenés. De összességében az Önkormányzat adatai szerint a beszedett idegenforgalmi adó tekintetében nem tapasztalható jelentős változás.

"A tavalyi évben nem működött a gyermektábor Ligeten, ez körülbelül 60-80 ezer gyermek vendégéjszaka, ami korábban ott keletkezett, tavaly valóban hiányzott. Az idegenforgalmi adóbevételeink és a vendégéjszakáink száma a magánszálláshelyekkel együtt azonban csak minimálisan csökkent. A táborban 3-4 ezer vendégéjszakát vettek igénybe a felnőttek, az ebből adódó bevételek hiányoztak." - tisztázta a helyzetet Hidvégi József, polgármester.

Hangsúlyozta, fontos lenne, hogy a magánszállásadók is pályázhassanak néhány millió forint fejlesztésre, ezzel is ösztönözve őket az engedély kiváltására és az idegenforgalmi adó megfizetésére.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.