BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2020. március 5., csütörtök 16:00

KÖZLEMÉNY a fővárosi egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésének forráselosztásáról
A 2020. február 18-án jelent meg a Magyar Közlönyben a fővárosi egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésének az Egészséges Budapest Program keretében történt források elosztásáról szóló kormányhatározat.

A kormányhatározat értelmében Budapest Főváros XIII. kerülete nem kapott fejlesztési forrást.

A XIII. Kerületi Önkormányzat elfogadhatatlannak és méltatlannak tartja a rendelkezésre álló összeg kerületek közötti felosztásának eredményét. A Fővárosi Önkormányzat felelős tisztségviselője a javaslat kialakítása során nem vonta be a döntésbe az érintett kerületeket, megszegve ezzel az átláthatóságra tett ígéretét, mellőzve az objektív szempontok szerinti döntést.

A XIII. Kerületi Önkormányzat álláspontja szerint a források felosztása semmibe veszi azokat a budapestieket, akik a nem támogatott kerületekben élnek. A javaslat nem vette figyelembe azokat a kerületeket, melyek egészségügyi ellátórendszere a korábbi években nem, vagy csak igen csekély mértékben részesültek költségvetési támogatásban. Ennek ellenére a XIII. kerület az elmúlt években tudatos költségvetési tervezéssel biztosította a lakosság megfelelő egészségügyi ellátását.

A XIII. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete mai ülésén egyhangúlag határozatot hozott, melyben a fentiekkel megegyező álláspontot alakított ki.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.