GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2020. március 11., szerda 15:30

A mentorhálózat fő feladata a tartalék célcsoport felkutatása
A mentorhálózat egyik fő feladata, hogy felkutassa a munkaerőpiacról tartósan kiszorult személyeket, s támogatást adjon számukra, hogy megfelelő tudáshoz jutva el tudjanak helyezkedni”- hangsúlyozta Németh Zoltán Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság rendezvényén.

„Megyénkben Szlovákia és Ausztria közelsége miatt különösen is nagy a verseny a munkaerőpiacon, ennek ellenére Győr-Moson-Sopron megyében 1% alatti a munkanélküliség, vagyis szinte elértük a teljes foglalkoztatottságot. A munkaerőpiacról tartósan kiszorult személyek ugyanakkor egyfajta rejtett tartalékot jelentenek, s a programba való belépésük növelése a mentorálás segítségével sokkal hatékonyabb lehet”-tette hozzá a megye elnöke köszöntőjében.

Németh Zoltán a felzárkóztatás ifjú korban történő megkezdődését is kiemelte, emellett felhívta a figyelmet, hogy a szakképzések és a célzott intézkedések alkalmasak a lemorzsolódás csökkentésére. Beszédében méltatta a Győri Tankerületi Központ, valamint a Győri Szakképzési Centrum e területen elért kimagasló munkáját.

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság szervezésében szerdán a Baross Gábor Szakgimnáziumban „Felzárkózási mentorhálózat fejlesztése” címmel workshopot tartottak azon szervezetek tevékenységének bemutatásáról, akik aktívan részt vesznek a hátrányos helyzetű emberek, elsősorban a romák felzárkózásának elősegítésében.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.