BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 13., péntek 13:23

Megújult a békési Teleky utcai óvoda
Befejeződött az energetikai korszerűsítés a békési Teleky utcai óvoda épületében. A pályázati forrásból megvalósított fejlesztés a TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívás keretében valósult meg. Az óvoda energiafogyasztása egy éven belül már kimutathatóan is kevesebb lesz, mindemellett külső megjelenésében is esztétikusabbá vált az épület.   
 
Békés épületenergetikai beruházásaira benyújtott, több ütemben megvalósuló pályázatai részeként végezték el a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Teleky Utcai Tagóvoda energetikai korszerűsítését. Az érintett pályázat 2. ütemére mintegy 213 millió forint, 3. ütemére pedig mintegy 206 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Békés Város Önkormányzata. Az elnyert támogatásból 17,6 millió forintot fordítottak az érintett óvoda felújítására, az épületen nyílászárócsere történt, hőszigeteléssel és nemes vakolattal látták el a külső falfelületeket, és a tetőn napelemek telepítésére került sor. Mindezek mellett fűtéskorszerűsítéssel segítették az óvoda hosszú távú energia felhasználásának csökkentését, és projekt szintű akadálymentesítés történt.   
 
Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, a Teleky utcai óvodán kívül további két óvoda, két idősek klubja, a civilház és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ több épülete újult meg. A 2012 óta benyújtott pályázatokkal a békési közintézmények szinte mindegyike felújításra került a mai kor elvárásainak és az érintett intézmények igényeinek megfelelően, javítva ezzel az önkormányzati intézmények energia-felhasználását.   
 
Fogadóórámon nem csak megoldandó feladatokkal keresnek meg a választókerületembe tartozó lakosok, hanem a szülők köszönetüket fejezik ki a megújult óvodáért. A környéken lakó gyerekeket valóban egy modern óvoda várja, az ott dolgozó pedagógusok igényes környezetben végezhetik azt a magas színvonalú munkát, amit az óvoda eddig is képviselt – nyilatkozta Balog Zoltán önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP).   
 
Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda igazgatója hangsúlyozta, a napelemek működtetésével az éves energiafelhasználás csökkenése már a következő egy év alatt számokban mérhető lesz. Az önkormányzat által megvalósított felújítási munkákon túl az óvoda saját költségvetéséből átfestette a konyha és a vizesblokkok falait. Mind a Teleky utcai, mind a Hunyadi téri óvodában a gyerekek és az óvodapedagógusok már a megújult környezetet élvezhetik.

Képen látható személyek balról: Balog Zoltán önkormányzati képviselő(Fidesz-KDNP); Liptákné Öreg Anikó, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Teleky Utcai Tagóvodájának vezetője; Kálmán Tibor, Békés város polgármestere


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.