BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 22., vasárnap 12:37

Közel 150 méter járda épült meg a bordányi óvodánál
Miközben a Csongrád megyei Bordányban óvoda és bölcsőde hétfőtől előreláthatólag teljesen bezárja kapuit -hiszen a gyerekek távol maradnak a  vírus miatti elővigyázatosságból-, az intézmény életében egy fontos esemény valósulhatott meg a hét folyamán. Bordány Nagyközség Önkormányzat saját forrásból épített járdát az épület Benke utcai oldalánál, azt összekötve a Rákóczi utcai főbejárattal, így az új épületszárny most már nemcsak gyalogosan, de akár babakocsival is könnyedén megközelíthető lesz.  A tavaly átadott két új csoportszoba akkor csak az udvaron belül kapott járdát, az utcafronton akkor nem volt lehetőség megépíteni a gyalogutat. 
A kivitelezést a településüzemeltetésben dolgozók és a közmunkaprogramban résztvevő közösen valósították meg. A közel százötven méter hosszú járdaszakasz így szinte csak az anyagköltségből valósulhatott meg.
A fejlesztési munkálatok tovább folytatódtak az intézményben, ugyanis a Belügyminisztériumtól nyert pályázati forrásnak köszönhetően kerülhet sor a régi öltözők és mosdók felújítására. A fejlesztést eredetileg a nyári szünetre tervezték, a jelenlegi helyzet azonban felülírhatja a tavaly elkészített ütemtervet.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.