BALASSAGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 31., kedd 20:20

BEFEJEZŐDÖTT A VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT FEJLESZTÉSE BALASSAGYARMATON
Befejeződött Balassagyarmat Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Program keretén belül a TOP-4.1.1-15 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhíváson 54,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00014 azonosítószámú projektjének megvalósítása.
 
A „Védőnői szolgálat fejlesztése Balassagyarmaton” című projekt keretében a Balassagyarmat, Madách u. 3. szám alatti épület felújítása, korszerűsítése és akadálymentesítése valósult meg. Emellett a projekt keretében bútorok beszerzésére is sor került.
 
Az intézmény épülete az 1950-es években épült, több részletben, melyet többször átalakítottak, jelentős felújításon azonban nem esett át az elmúlt évtizedekben. A fejlesztés során teljes belső felújítás, a nyílászárók cseréje, a homlokzat és a lábazat hőszigetelése, a födémszerkezet hőszigetelése, a teljes tető cseréje, az épületgépészeti, valamint az elektromos rendszer korszerűsítése, illetve akadálymentesítés történt meg.
 
A fejlesztés bár csak Balassagyarmaton valósult meg, de érinti Patvarc és Ipolyszög védőnői ellátását is, mely szintén ezen a helyszínen történik.
 
A beruházás, mint az egészségügyi infrastruktúrát érintő fejlesztés, a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedését, a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását segíti elő.
 
A projekt megvalósításával a modern kornak megfelelő, gazdaságos üzemeltetést lehetővé tévő épület alakult ki, mely ideális lehetőséget biztosít a védőnők számára a magas színvonalú egészségügyi alapellátás nyújtásához. Emellett a projekt az épület energetikai korszerűsítésével hozzájárul az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentéséhez is.
 
A megújult épületbe már 2019 őszén visszaköltözött a védőnői szolgálat, a projektzárásara 2020 márciusában került sor.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.